Annonce:
Annonce:

Merde: Caroline tabte dramatisk kvartfinale

Vejrguderne spillede ind med både blæst og regn, mens modstanderen tordnede sine bolde af sted, og så var det au revoir for Wozniacki

Hør hvorfor, Wozniacki ellers virkede til at have genfundet formen. Video: Martin Ekelund
Annonce:
Følg Tennis

PARIS (Ekstra Bladet):

Det skulle have været Caroline Wozniackis første semifinale ved French Open med en unik mulighed for at gå endnu længere og måske erobre sin første grand slam.

Men i en kamp, hvor vejrguderne i den grad spillede med, tabte hun sin kvartfinale til den 19-årige lette med det tunge grundslag, Jelena Ostapenko, som nu har slået danskeren fire gange i træk, med 6-4, 2-6, 2-6.

Første sæt blev i stærk blæst afviklet som ren hvirvelvindstennis, men den unge lette forsømte i modsætning til sin mere rutinerede modstander at tilpasse sig forholdene.

Hun huggede vildt - og skævt - til mange bolde, og da danskeren havde holdt sit indledende serveparti brød hun en fejlende Ostapenkos.

Den 19-årige blev frustreret ved med at misse, mens Wozniacki holdt tungen lige i munden og bolden i spil. Hele vejen til en tilsyneladende stensikker føring på 5-0.

Annonce:

Men så kom den lettiske slagmaskine mere i gang med sit første parti som humørpille, og efterhånden blev den både smurt og kørt varm.

Parti for parti halede hun ind, mens Wozniacki missede to sætbolde ved 5-2 i lettisk serv. I stedet brød Ostapenko tilbage og var tilbage på serv ved 4-5.

Her tabte hun dog hovedet igen, fejlede og sendte sættet over på dansk side.

Det var tydeligt, at Caroline Wozniacki skulle forsøge at overtage mere af styringen i duellerne nu, hvor letten var begyndt at få sine tunge våben kørt i stilling.

Regnvåde tilskuere ved Roland Garros stadionet i Paris. Foto: AP
Regnvåde tilskuere ved Roland Garros stadionet i Paris. Foto: AP
 

Men det kneb. Danskeren fik under presset ikke tid til at komme i position til sine slag og så ud til i stadig højere grad at miste troen på dem. Samtidig havde hun svært ved at få sin livsvigtige førsteserv sat ind på grund af vindstødene, og andenserven var guf for den angrebslystne lette.

I stedet steg Ostapenkos selvtillid og træfsikkerhed, og hun brød til både 2-1 og 3-2 efter et dansk re-break. Og foran 4-2 udnyttede hun sin fjerde breakbold til 5-2.

Annonce:

Så blandede vejrguderne sig igen. Denne gang med heftig regn og torden i horisonten. Pudsigt nok ved en stilling, der lignede den, Wozniackis kamp mod Catherine Bellis forleden blev afbrudt ved.

Den fredag kunne spillerne sove på sagen. Det kunne de ikke denne tirsdag, men det blev til tre timer og et kvarters nervøs ventetid, før Ostapenko skulle serve for at lukke andet sæt. Og det gjorde hun efter lidt startbesvær.

Det skiftende vejr i den franske hovedstad voldte mange forsinkelser i Carolines kamp. Foto: AP
Det skiftende vejr i den franske hovedstad voldte mange forsinkelser i Carolines kamp. Foto: AP
 

Så startede kampen ligesom på ny. Og det gjorde danskeren godt med gode førsteserver og en afsluttende baghåndsvinder.

Danskeren så mere afklaret ud med sit spil, og hun overvandt da også en breakbold og bragte sig på 2-1, før regnen igen satte ind.

Det burde have været en humørpille, men i stedet kom Caroline ud for tredje gang og virkede nervøs og låst i sine slag. Selv baghånden svigtede. Det gav letten let spil og et break til 3-2.

Annonce:

Det begyndte nærmest at ligne kattens leg med musen, for danskeren løb nu kun rundt og forsøgte at samle Ostapenkos tunge bolde op, og til sidst kom den åbning, som modstanderen kunne udnytte. 4-2.

I næste parti ramte letten to gange stregerne med rene vindere og brød igen.

 Sidste håb var, at den unge modstander begyndte at tænke over, hvor tæt hun var på sit livs første grand slam-semifinale. Det gjorde hun ikke. Hun bombede bare videre.

I semifinalen torsdag møder hun Timea Bacsinszky fra Schweiz.

Uganda, Grønland, Australien...: Danskere overalt i verden følger Wozzy

Pensioneret tennis-stjerne: Mit hjerte er med Caroline, men ...

Wozniacki afslører: Sådan ser min perfekte tennis-krop ud

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvorfor får vi ikke bare vores feriepenge i hånden, så snart vi har tjent dem?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: