Annonce:
Annonce:

Midt i grand slam-kaos: Nu er Clara pludselig femteseedet

- Ja, det er store forhold, griner 15-årige Clara Tauson, som vil forsøge at lukke af for forvirringen og holde sit fine niveau fra i år

Clara Tauson skal forsøge at ramme det rette, mentale leje i sin første hovedturnering ved en grand slam. Foto: Jonas Olufson
Clara Tauson skal forsøge at ramme det rette, mentale leje i sin første hovedturnering ved en grand slam. Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Tennis

PARIS (Ekstra Bladet): Roland Garros er ikke ligefrem et sted, der skaber indre ro. Kaos er vel den mest dækkende beskrivelse af det stærkt fodgænger-trafikerede stadion, og pludselig står 15-årige Clara Tauson midt i det hele. Oven i købet som femteseedet i sin første hovedturnering i en junior-grand slam.

- Hvordan er det at være her?

- Det er helt fint, haha. Det er store forhold, griner stortalentet med hektik’ens røde kinder under kasketskyggen.

- Her er rimeligt mange mennesker, så det er svært at komme fremad, og der er mange steder, man skal hen for at skrive sig ind og den slags.

Efter lørdagens to træningspas bliver det formentlig allerede alvor søndag, hvor hun møder hviderusseren med det radiovenlige navn, Viktoiya Kanapatskaya. Så der skal holdes på ketsjer og kasket fra start.

Annonce:

- Aahr, jeg har ikke så store forventninger. Jeg har en svær kamp i morgen, men jeg glæder mig. Vi er fra samme årgang og har spillet mange af de samme turneringer, siger K.B.’eren, der dog ikke har mødt sin modstander i ’en rigtig kamp’ før.

- Hun spiller hurtigt og fladt. Hun er ikke så høj. Hun er meget hurtig på bolden. Jeg tror bare, jeg må ind og spille, prøve at få hende lidt rundt og spille mine egne slag, siger hun og trækker lidt på skuldrene.

Hun flyver ind til French Open med en lang række imponerende resultater i bagagen. En semifinale i en Grade A-turnering (højeste turneringsniveau under grand slam) i Italien, hvor hun i kvartfinalen slog ranglistens nummer fire har været kronen på en lang, fin serie i år.

Clara Tauson har sæsonen igennem leveret fornemme resultater på gruset, som er hendes favoritunderlag. Foto: Jonas Olufson
Clara Tauson har sæsonen igennem leveret fornemme resultater på gruset, som er hendes favoritunderlag. Foto: Jonas Olufson

Og tidligere på sæsonen var hun i en finale på samme niveau i Brasilien. Ind i mellem har hun vundet et par turneringer i niveauet lige under og spillet Fed Cup for Danmark.

- Jeg har følt, at jeg har ramt bolden godt i meget lang tid nu, og så har jeg holdt mig skadefri. Det er jeg glad for. Og så har det været held og godt spil, der har gjort, at jeg har lavet et stort spring.

Annonce:

- Jeg har også kun spillet på grus hele denne sæson, og det har også gjort noget for mine resultater, forklarer Clara Tauson, der i vinter er blevet herset med af boksetræner Poul Duvill.

- Det har da hjulpet. Vi har lavet meget løbetræning og cardio, så jeg er kommet i bedre form.

- Normalt har jeg rimeligt meget overskud, når adrenalinet pumper, og man er i tre sæt, men dagen efter har jeg aldrig været så god til at komme ud og spille en lang kamp igen. Det synes jeg har fungeret på det seneste. Det er nok det, der har hjulpet mest.

Tennismæssigt føler hun, at hun er på et fint niveau. Og nu er stabiliteten også kommet med. Nu skal det hele så helst komme ud i en kaotisk grand slam.

- Man vil jo altid gerne gøre det godt til de store turneringer, så jeg håber, jeg rammer niveauet i morgen. Så må vi se, hvordan nerverne har det.

- Jeg prøver at tage det som alle andre turneringer, men det er det jo ikke helt. Men jeg håber, det bliver lige så godt, som det har været hidtil i år.

Clara Tauson spiller aftenkamp på Bane 16 søndag.

Kan få kæmpe betydning: Dansk komet i nådesløs opvisning

Dansk teenage-talent stråler i tennis-triumf

Dansk teenager i historisk bedrift - slår 70 år gammel rekord

Luft under vingerne: Nu er der rejsepenge til stortalenter

Danmarks nye tennis-darling skifter: Vælger samme vej som Wozniacki

Her er Carolines arvtagere - men deres konkurrenter løber med pengene

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

DAGENS EB+

Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: