Midt i krisen: Caroline vælger showkamp

Caroline Wozniacki prioriterer midt i sin resultatmæssige nedtur at spille showkamp mod veninden Serena Williams i New York

Caroline Wozniacki spiller på tirsdag showkamp i Madison Square Garden i New York (Foto: Anders Brohus)
Caroline Wozniacki spiller på tirsdag showkamp i Madison Square Garden i New York (Foto: Anders Brohus)

Nederlag til verdens nummer 118, 66, 76 og 30 i 2016 har sendt Caroline Wozniacki ned som nummer 22 i verden - hendes dårligste rangering i otte år.

I denne uge spiller Wozniacki med i mexicanske Monterrey, men næste uge har hun valgt at tage forbi New York og spille showkamp i Madison Square Garden mod veninden Serena Williams ved et show, hvor også Stan Wawrinka og Gael Monfils optræder.

- Selvfølgelig er det vigtigt at spille mod Serena. Specielt næste uge, for Serena har ikke spillet siden Australian Open, så for hende gælder det om at finde kampformen, siger Wozniacki til tennisnow.com.

Showkampen kommer i en periode, hvor Wozniacki mest har været i medierne for bodypaint-fotos og nederlag, men man skal ikke tro, at showkampen ikke er seriøs.

- Vi kommer begge til at spille virkelig hårdt, og jeg håber, at det bliver en god kamp. Vi ønsker begge at vinde hver gang, vi går på banen, siger Wozniacki.

Valget af at prioritere showkamp mod Serena Williams bakkes op af sponsor og brand-ekspert Thomas Badura fra Sponsorpeople.

- Der er nok sponsorer som Rolex og Stella Mccartney, der ikke synes, at det er helt ved siden af, at hun viser sig i sådan en kamp, for det styrker hendes brand. Det gælder om at selektere, og en showkamp mod Serena er jo mere interessant end en kamp mod en top-100-spiller, og der er Caroline meget bevist. Hun bevæger sig på et et højt niveau, siger Badura til Ekstra Bladet.

Caroline Wozniacki er i massiv modvind på verdensranglisten. (Foto: AP) Tennis - 15. feb. 2016 - kl. 06:24 Uhørt lavpunkt for Wozniacki: Så langt er hun nede

Caroline Wozniackis sportslige nedtur fortsætter. Nu er hun officielt ude af top 20 på verdensranglisten i tennis. (Foto: AP/Dmitri Lovetsky) Tennis - 22. feb. 2016 - kl. 06:46 Caroline Wozniacki ryger ud af verdens top-20

Wozniacki til præsentation af swimsuit-kalender i New York (Foto: AP)
Wozniacki til præsentation af swimsuit-kalender i New York (Foto: AP)
 

Efter at have åbnet året med en semifinale i Auckland, så er det blevet til nederlag i første kamp i Australian Open og St. Petersburg, mens det i Doha sluttede i turneringens tredje kamp - 1/8-finalen.

Midt i februar meldte Wozniacki fra til en turnering i Dubai for i stedet at tage til præsentationen af nøgenbillederne i Sports Illustrated i New York.

Dengang var argumentet fra Wozniacki problemer med venstre knæ, men det knæ skal altså ikke spares i en showkamp mod Serena Williams.

- Det vigtigste er, at jeg lige nu er sund og rask, siger Wozniacki, der efter kampen mod Serena Williams tager til den amerikanske hardcourt-sæson og turneringer i Indian Wells og Miami - førstnævnte vandt hun i 2011.

- Jeg har en god følelse omkring mine chancer, og jeg glæder mig til at spille de turneringer, hvor jeg har gjort det godt tidligere. Jeg glæder mig til den næste del af sæsonen, siger Wozniacki.

Sponsoreksperten mener ikke, at alle Wozniackis udenom-arrangementer er årsagen til de dårlige resultater.

- Alt det her er en del af, at Caroline har et liv efter tennis, og der er ikke noget galt i det. Hun har en kommerciel tilgang, der er meget udansk, men som ligger tæt op af andre internationale stjerner, siger Thomas Badura.

Se også: Super-lodtrækning til Wozniacki

Caroline Wozniacki spillede i efteråret showkamp mod Serena Williams i Herning, og nu er der revanche i Herning (Foto: Anders Brohus)
Caroline Wozniacki spillede i efteråret showkamp mod Serena Williams i Herning, og nu er der revanche i Herning (Foto: Anders Brohus)

Lindsey Vonn har netop været i Sverige, hvor hun blandt andet talte om bodypaint-billederne, der blev taget med Caroline Wozniacki (Foto: AP) Skisport - 27. feb. 2016 - kl. 23:26 Sagde ja til nøgenfoto, fordi Wozniacki gjorde

- Kan man sige, at hun er begyndt at markedsføre sig lidt til livet efter tenniskarrieren?

- Ja, det synes jeg, og jeg synes, at hun gør det godt. Hun tænker på, at der er et liv efter tennis. Der er forskel på Caroline nu og for fem-syv år siden. Erhvervslivet fylder lidt mere end tidligere, siger Badura.

Han mener stadig, at tennisspilleren Caroline Wozniacki har et godt brand.

- At hun lige nu ikke ligger så godt placeret, det gør ikke noget, men går der to-tre år, og hun ikke ændre formkurve, så kommer det til at have indflydelse på den kommercielle værdi, siger Badura.

Foreløbig er Wozniacki et pænt stykke fra top-10, hvor veteranen Roberta Vinci og teenageren Belinda Bencic er nye. Wozniacki håber dog på genkomst til toppen.

- Omkring udskiftningen i top-10, så er det en ting at komme dertil, men en anden ting at blive der. Så det er stadig uvist, hvordan top-10 ser ud ved årets slutning og i de kommende år, siger Wozniacki.

Foreløbig spiller Wozniacki senere i dag sjette og sidste kamp på Centre Court i WTA-turneringen i mexicanske Monterrey mod hviderussiske Olga Govortsova, inden det altså næste uge gælder showkampen mod veninden Serena.

Caroline Wozniacki har lige været i medierne for bodypaint i Sports Illustrated:

Hey NYC, come meet me at the Altman Building and celebrate #SISwim 2016! I'll be there around 3.30☺

Et billede slået op af Caroline Wozniacki (@carowozniacki) den

Caroline Wozniacki var et kontroversielt valg som fanebærer (Foto: Finn Frandsen)
Caroline Wozniacki var et kontroversielt valg som fanebærer (Foto: Finn Frandsen)
 

39 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere