Midt i nedturen: Wozniacki skifter far ud

Den danske tennisstjerne skal nok engang have ny træner. David Kotyza overtager fra Piotr Wozniacki og skal forsøge at stoppe danskerens nedtur

Caroline Wozniacki og far Piotr prøver igen en ny træner til den danske tennisstjerne (Foto: AP)
Caroline Wozniacki og far Piotr prøver igen en ny træner til den danske tennisstjerne (Foto: AP)

Caroline Wozniacki frister lige nu en tilværelses som verdens nummer 24. Efter at have været en fast del af den absolutte tenniselite, har det seneste års tid været en rutchebanetur i flere dårlige og knap så mange gode resultater for den tidligere verdensetter.

Artiklen fortsætter under videoen

Her taber Caroline Wozniacki til Elina Svitolina ved WTA i Miami i slut marts. (Video: SNTV)

Og 2016 var ellers af den danske tennisdronning udpeget som det helt store comeback år, hvor der især også var fokus på OL i Rio (læs mere om det her). Men det er ikke gået danskerens vej, der nok engang får mere omtale får sine præstationer uden for banen i Sports Illustrated og på den røde løber.

Sådan så det ud, da Caroline Wozniacki i 2015 viste sidste års udgave af Sports Illustrated frem. (Foto: All Over Press) Tennis Afklædt Wozniacki i fræk fotoserie: Her er hele pakken

Caroline Wozniacki bruger meget tid på fester og arrangementer udenfor tennisbanerne, men for meget? (Foto: AP) Tennis Beslut dig, Caroline! Glas og galla eller Grand Slam?

Men nu skal der ske noget på tennisbanen, og det har medført et trænerskifte. Nedturen skal stoppes. Ud er sendt farmand Piotr og ind er i stedet kommet Petra Kvitovas forhenværende træner David Kotyza.

- Piotr tilbød mig jobbet, og jeg tog i mod det. Det er en udfordring. Hun vil tilbage til toppen, og jeg vil hjælpe hende, siger Kotyza selv om sit nye job.

Caroline Wozniacki får nok at se til op til OL med sin deltagelse i holdturnering i USA. (Foto: AP) Tennis Ekspert om drastisk Wozniacki-valg: Kan ramme som en boomerang

Wozniacki-lejren har ikke officielt bekræftet skiftet, men på skriver den dobbelte Wimbledon-vinder Kvitova, at hun ønsker dem held og lykke med det nye samarbejde.

Skiftet betyder, at Kotyza skriver sig ind i en lang række af navne, der har været Caroline Wozniackis træner. Michael Mortensen, Sven Groeneveld, Ricardo Sanchez, Thomas Hoegsted og senest Arantxa Sanchez.

Ofte har det dog ikke holdt længe, og så er danskeren vendt tilbage til Piotr som træner. Caroline Wozniacki har tidligere været nr. 1 i verden i en periode over 67 uger.

Det nye makkerpar er allerede påbegyndt træningen i Monaco. Danskerens bedste resultat i år er semifinalen i Auckland, mens 1.runde-exit i årets første Grand Slam i Australien er den største nedtur.

Ekstra Bladet har forsøgt at fange Wozniacki-lejren for en reaktion.

Opdateret 11.05: I artiklen stod tidligere, at Wozniacki takkede Kvitova for sin hilsen. Det var en fan-profil og ikke Wozniackis officielle profil.

Tennis Se billederne her: Caroline smider tøjet - igen

Lindsey Vonn har netop været i Sverige, hvor hun blandt andet talte om bodypaint-billederne, der blev taget med Caroline Wozniacki (Foto: AP) Skisport Sagde ja til nøgenfoto, fordi Wozniacki gjorde

En skuffet Wozniacki er færdig i Australian Open. (Foto: AP) Tennis Forbavset eks-træner: Caroline har ikke toppet

TV: Se frustreret Wozniacki i stor diskussion med dommeren

112 kommentarer
Vis kommentarer