Mistanke om matchfixing ved Australian Open

Bookmaker stoppede væddemål på mixeddoublekamp. Store indsatser kunne tyde på aftalt spil, siger firmaet

Lara Arruabarrena og makker David Marrero var med i kampen, som mistænkes for at være aftalt. (Foto: AP)
Lara Arruabarrena og makker David Marrero var med i kampen, som mistænkes for at være aftalt. (Foto: AP)

Påfaldende mange væddemål på en mixeddoublekamp ved Australian Open søndag fik et stort spillefirma til at lukke for yderligere indsatser på kampen.

Bookmakerens beslutning om at afvise indsatser på kampen har udløst spekulationer om aftalt spil i en verdens mest prestigefyldte tennisturneringer, skriver New York Times.

Før opgøret mellem Lara Arruabarrena og David Marrero mod Andrea Hlavácková og Lukasz Kubot blev der satset store beløb på kampen, siger Marco Blume fra Pinnacle Sports, en af de største online bettingfirmaer i verden, ifølge New York Times.

Se også: Djokovic afslører: Matchfixere forsøgte at lokke mig

Næsten alle penge blev sat på, at Hlavackova og Kubot ville vinde. Og det kunne være en indikation på, at kampens resultat var aftalt på forhånd, siger Marco Blume.

Hlavackova og Kubot vandt 6-0, 6-3. Det første sæt varede kun 20 minutter.

I et interview efter kampen afviste taberne, Lara Arruabarrena og David Marrero, alle spekulationer om, at kampen var fixet.

De to spaniere er placeret som henholdsvis nummer 33 på kvindernes doublerangliste og nummer 32 blandt mændene.

Marrero forklarede parrets præstation med, at han havde spillet med en knæskade.

Det usædvanlige spilmønster på kampen kommer, samtidig med at tennissporten allerede plages af beskyldninger om, at spillere med vilje taber kampe.

Russiske Nikolay Davidenko har tidligere været undersøgt for anklager om matchfixing men blev ikke fundet skyldig (Foto: AP) Tennis - 18. jan. 2016 - kl. 01:48 Læk afslører stort problem med matchfixing i toptennis

For en uge siden lækkede medierne BBC og Buzzfeed således en hemmelig rapport om mulig svindel i sporten.

Dokumenterne sætter en række af verdens bedste tennisspillere i løbet af det seneste årti i forbindelse med matchfixing.

Ifølge medierne viste rapporten fra TIU, der er en særlig enhed for aftalt spil i tennisporten, at adskillige spillere fra verdenstoppen mistænkes for at have være indblandet i aftalt spil.

- Over det seneste årti er 16 spillere, der har været rangeret i verdens top-50, gentagne gange blevet indberettet til TIU på grund at mistanke om, at de har tabt kampe med vilje, skrev BBC på baggrund af rapporten.

Undersøgelsen afslørede, at spillesyndikater i Rusland, det nordlige Italien og på Sicilien tjente hundredtusindvis af dollar på kampe, som, mente efterforskere, var udsat for matchfixing.

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere