Modstanderne pressede Caroline: Nu er den blevet et våben

Det handler om mere erfaring, lidt mere styrke, bedre timing og et renere træf, når Caroline Wozniacki skal beskrive sin stærkt forbedrede forhånd

Bliv klogere på Wozniackis kamp mod Navarro og hendes chancer i turneringen her

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Modstanderne har i mange år prøvet at holde sig fra hendes stærke baghånd og udnytte, at forhånden ikke var på samme niveau.

Men Caroline Wozniackis spillemæssige udvikling det seneste godt halvandet har minimeret den forskel, og under dette Australian Open har hun før kvartfinalen slået 24 vindere med forhånden og 22 med baghånden (men også lavet markant flere uprovokerede fejl med forhånden).

- Hun slår bedre igennem med forhånden. Der er kommet mere pulver i den. Og så kigger hun efter mulighederne ned langs linjen med både den og baghånden.

- Det sidste har altid været et fint våben hos hende, men nu kan hun også slå den med effekt med forhånden, sagde Martina Navratilova til Ekstra Bladet under sæsonfinalen i Singapore.

Udefra set har hun ændret lidt på tilbagesving og skulderrotation, men spørger man hende til netop det, smiler hun så undvigende, at man kan opfatte det, som spørger man til en forretningshemmelighed.

- Jeg synes jo altid, min forhånd har været helt fin, siger hun.

For så alligevel at åbne lidt.

- Jeg synes ikke, jeg har ændret noget. Jeg tror bare, jeg er blevet ældre og formår at bygge spillet lidt bedre op, forstået på den måde, at jeg åbner banen op fra begge sider, og så bliver det til lige mange vindere.

- Men du bruger den mere konsekvent ned langs linjen og med mere dybde end tidligere?

- Ja, måske er der kommet lidt mere dybde. Det handler også om erfaring, og måske er jeg også blevet lidt stærkere gennem årene. Måske er min timing blevet lidt bedre. Jeg føler mig lidt stærkere og træffer den lidt renere måske.

Caroline Wozniacki har fået bedre timing i forhåndssiden, føler hun. Foto: AP
Caroline Wozniacki har fået bedre timing i forhåndssiden, føler hun. Foto: AP

- Kan du mærke på modstandere, du ikke har mødt et stykke tid, at de prøver at bore i den side og bliver lidt overraskede over at møde din forhånd?

- Nej, jeg er ret stærk i begge sider, så jeg tror, de prøver lidt af det hele. Jeg tænker ikke rigtigt over det. Men jeg har en af de mest solide baghænder på turen.

- Server de overvejende mere mod din forhånd end mod baghånden?

- Nej, jeg tror mest, de går efter de server, de føler sig bedst tilpas ved, siger Caroline Wozniacki.

Derfor er Caroline endelig ovenpå i Australien

Caroline jubler: Den første mellem benene

Piotr om mental hjælp: Det er kun snak