Mødrehjælp: Verdensstjerner støtter hinanden i comebacks

De to verdensstjerner er i hver deres situation som mødre men forsøger at hjælpe hinanden tilbage til verdenstoppen

Serena Williams og Victoria Azarenka har spillet mange store finaler mod hinanden. Nu
Serena Williams og Victoria Azarenka har spillet mange store finaler mod hinanden. Nu
Følg Tennis

Selvfølgelig skulle de dele primetime på verdens næststørste tennisbane i Indian Wells torsdag aften, for så kunne de amerikanske arrangører og tv-selskaber jo præsentere mødrenes aften på kvindernes internationale kampdag.

Så der var ikke et øje tørt, da først Serena Williams og dernæst Victoria Azarenka gik ud og vandt deres første runde efter lang tid væk fra tennisbanen.

Det skyldes selvsagt lykkelige omstændigheder, men for hviderusseren har sønnen Leo’s også medført ulykkelige af slagsen. Længe har hun således ikke kunnet forlade Californien på grund af et bittert, juridisk opgør om forældreretten med sin eks.

- Jeg ville ikke ønske det for nogen at skulle gå det samme igennem, sagde hun efter sin sejr over Heather Watson.

Først torsdag fik hun at vide, at hun kunne tage til Indian Wells og tage sønnen med sig, og hun kunne også afsløre, at hun spiller den næste turnering i Miami.

- Det var og er en svær situation at være i, og det er så hårdt at prøve bare at fokusere på tennis, som jeg skal lige nu. Som mor vil jeg jo aldrig kunne fokusere 100 procent på tennis, men når der kommer så mange andre ting oveni, bliver det ikke lettere.

Den tidligere verdensetter har været væk i længere tid men forsøgte et kort comeback og nåede fjerde runde ved Wimbledon sidste år. Hun har siden måttet opgive at udnytte sine wildcards til US Open og Australian Open.

- Jeg vil ikke kalde det for mistet tid. Det har været uheldigt, men jeg er stadig kun 28 år, og for nylig har jeg set verdensettere på over 30, så det er jeg okay med. Jeg er stadig ung, siger hun.

- Det har bare været ventetid. Jeg har bare kunnet bede og håbe, men det er ude af mine hænder, så jeg må bare forsøge at holde mig positiv og optimistisk og kæmpe videre. Det sidste er det, jeg er bedst til.

Hun følte sig lidt ramt af comeback-nerver, da hun ventede på, at Williams skulle gøre sig færdig, så hun selv kunne komme på banen.

- Det var lidt nervepirrende, for jeg følte, at der var en del forventninger. Normalt ser jeg ikke tv, men jeg hørte en kommentator sige, at det var svært at sige, hvem af os, der ville lave det bedste comeback.

- Det var fantastisk at se Serena kæmpe derude og vide, at det ville jeg også gøre om lidt. Hun har virkelig støttet mig i min situation og sendt mig mange opmuntrende beskeder.

- Jeg er stolt af hende og støtter hende så meget i det, hun gør. Vi har en dybere forbindelse nu end bare relateret til tennis, og vi kan ikke vente på at møde hinanden på den store scene.

Serena Williams luftede mange følelser, da hun havde vundet sin comeback-kamp ved Indian Wells. Foto: AP
Serena Williams luftede mange følelser, da hun havde vundet sin comeback-kamp ved Indian Wells. Foto: AP

Også Mama Williams sendte søde ord efter veninden:

- Hun har været utrolig hjælpsom. Da jeg var gravid kunne jeg bare sms’e hende og spørge hende til råds. Hun har været fantastisk, og hun har også arbejdet meget hårdt for dette.

Verdensstjerne tilbage efter 14 måneder: 'Jeg har aldrig været i tvivl'

Caroline i kapløb om førstepladsen: Nu mødes hele tennistoppen

Sultne Caroline: Her er mine mål for i år

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+