Murray er klar til Djokovic-revanche i Australien

Andy Murray sled sig til sejr i fem sæt over Milos Raonic og er klar til finalerevanche mod Novak Djokovic

Andy Murray kæmpede sig med besvær i finalen ved Australian Open (Foto: AP)
Andy Murray kæmpede sig med besvær i finalen ved Australian Open (Foto: AP)

Andenseedede Andy Murray var i store problemer mod den 25-årige canadier Milos Raonic i semifinalen ved Australian Open i tennis.

Briten var nede med 1-2 i sæt, men endte med at tage sejren med 4-6, 7-5, 6-7, 6-4 og 6-2. Dermed er han klar til en gentagelse af sidste års finale mod verdensetteren Novak Djokovic.

Favoritten Murray fik en forfærdelig indledning på semifinalen mod den canadiske superserver.

Han lagde ud med at blive brudt rent af Raonic, men oppe 40-0 i canadierens serv i det efterfølgende parti så det ud til, at Murray hurtigt ville udligne.

Se også: Kerber klar til finale mod Williams

Raonic fandt dog de store server og det solide spil frem, tog fem point på stribe og var i stedet foran med 2-0.

Trods breakbolde lykkedes det aldrig briten at hente det tabte tilbage, og Milos Raonic tog første sæt med 6-4.

Tendensen med at holde serv fortsatte i andet sæt, men ved 6-5 fik Murray endelig gang i sine returneringer, og han tilspillede sig en sætbold ved 40-30.

På sin sjette breakbold i kampen tog briten andet sæt med 7-5.

Se også: Djokovic knækker Federer på vejen til finalen

Tredje sæt var også spændende hele vejen, og sættet gik i tiebreak, hvor canadieren via gode server og fornuftigt spil på Murrays server bragte sig foran 2-1.

Det betød, at Murray var under maksimalt pres. De to sidste sæt skulle vindes, hvis han skulle have muligheden for at revanchere sidste års finalenederlag til Djokovic.

Briten kom op med et servegennembrud i fjerde sæt, og selv om Raonic fik to breakbolde ved stillingen 4-5, afværgede Murray problemerne og tog sættet hjem.

I femte og afgørende sæt var Murray ovenpå fra start. Milos Raonic derimod så tung og træt ud, hvilket gav flere uprovokerede fejl fra canadieren.

Det udnyttede andenseedede Murray til at bryde Raonic' to første servepartier, og så havde Raonic ikke meget mere at komme med i den lidt over fire timer lange maratonkamp.

Australian Open-finalen spilles på søndag. Allerede lørdag står verdensetteren Serena Williams over for tyske Angelique Kerber i kvindernes finale.

2 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere