Nadal åbner Australian Open med sejr over bolivianer

Verdensetteren Rafael Nadal er sikkert videre til anden runde ved grand slam-turneringen Australian Open

Rafael Nadal er sikkert videre til anden runde ved Australian Open. Foto: John Donegan / Ritzau Scanpix.
Rafael Nadal er sikkert videre til anden runde ved Australian Open. Foto: John Donegan / Ritzau Scanpix.

Rafael Nadal har flere milepæle at gå efter i tennissporten.

Spanieren, der ligger nummer et i verden, gik tirsdag morgen dansk tid videre til anden runde i grand slam-turneringen Australian Open.

Nadal vandt 6-2, 6-3, 6-0 over bolivianeren Hugo Dellien, der er nummer 72 i verden.

En af milepælene for Nadal er at nå op på siden af Roger Federer i antallet af vundne grand slam-titler. Federer har rekorden med 20, mens Nadal har vundet en færre af de helt store titler.

Nadal kan også blive den første spiller i Open Era til at have mindst to titler i hver af de fire forskellige grand slam-turneringer, hvis han skulle stryge helt til tops og vinde turneringen i Melbourne.

Open Era begyndte i 1968, hvor professionelle tennisspillere fik lov til at deltage sammen med amatører i grand slam-turneringer.

Artiklen fortsætter under billedet...

I anden runde skal Nadal møde vinderen af opgøret mellem Federico Delbonis og Joao Sousa. Foto: John Donegan / Ritzau Scanpix.
I anden runde skal Nadal møde vinderen af opgøret mellem Federico Delbonis og Joao Sousa. Foto: John Donegan / Ritzau Scanpix.

I forvejen har Nadal vundet French Open 12 gange, US Open fire gange, Wimbledon to gange samt Australian Open en enkelt gang tilbage i 2009.

33-årige Nadal kom i hvert fald sikkert videre fra sin første kamp, hvor Dellien ikke var den store trussel på Rod Laver Arena.

Dellien formåede dog at bryde Nadal to gange i løbet af kampen, men det på tidspunkter, hvor bolivianeren var bagud.

Og Nadal satte hurtigt tingene på plads og sluttede af med et ydmygende æg i tredje sæt mod Dellien, der er bedst på grus og mindre egnet til spillet på hardcourt, som der spilles på i Australien.

I anden runde skal Nadal møde vinderen af opgøret mellem Federico Delbonis og Joao Sousa.

Caroline forsvandt efter træning, hvor Piotr Wozniacki i stedet stillede op. Foto: Roger Parker Tennis Usædvanlig Caroline-vane: Hun var tavs igen

Dayana Yastremska kan være temmelig frygtindgydende på en tennisbane. Foto:  Brenton EDWARDS/AFP/Ritzau Scanpix Tennis Kan lukke Carolines karriere i nat: Snup noget beroligende

Djokovic kom godt fra start i Australien. Foto: Ciro De Luca/Ritzau Scanpix Tennis Djokovic når vild milepæl

Nok har Simon Kjær sportslige problemer, men på den kommercielle side går det mere end godt. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Caroline overhalet: Så meget tjener de danske sportsstjerner

0 kommentarer
Vis kommentarer