Nadal levede op til favoritværdigheden

Rafael Nadal vinder sin 16. grand slam-titel i ensidigt opgør mod Kevin Anderson i US Open

Rafael Nadal vandt som ventet søndagens finale i US Open. (Foto: AP)
Rafael Nadal vandt som ventet søndagens finale i US Open. (Foto: AP)

Rafael Nadal var som ventet for stor en mundfuld for sydafrikaneren Kevin Anderson i søndagens finale i US Open.

Nadal tog sin anden grand slam-titel i denne sæson med en overbevisende sejr på 6-3, 6-3, 6-4.

I juni vandt verdensranglistens nummer et French Open, og med søndagens triumf er han nu oppe 16 grand slam-titler.

Det overgås kun af Roger Federer fra Schweiz med 19.

Andersons største kvalitet er en knaldhård serv, og det begyndte godt.

Den over to meter høje sydafrikaner fyrede flere servevindere afsted i første parti, som han sikrede sig med et servees.

Derefter holdt begge deres serv til 3-3.

I syvende parti havde Nadal flere muligheder for at bryde, og det lykkedes, da Anderson først lavede sin fjerde dobbeltfejl i kampen og derefter missede en nem forhånd ved nettet.

Nadal konsoliderede sin føring ved at vinde det efterfølgende serveparti, og derefter brød han igen Anderson, før spanieren servede første sæt hjem.

Dermed havde den 31-årige Anderson, der aldrig tidligere er nået frem til en grand slam-finale, ryggen mod muren.

Han vandt sine første to servepartier, men formåede ikke at true Nadal i spanierens serv.

Ved stillingen 2-2 fik Nadal to muligheder for at bryde, da Anderson fejlede et baghåndslag. Sydafrikaneren overlevede den første med en kanonserv, men efter en længere slagudveksling gik Nadal frem til nettet og vandt partiet med en smash.

Derefter var de resterende partier en tro kopi af første sæt. Nadal holdt uden problemer egen serv, hvorefter han igen brød sin modstander.

Derefter viste han klassen ved at vinde sættet med et servees, en forhåndsflugter, et servees og endnu en flugter med forhånden.

Den sidste rest af spænding om kampens udfald forduftede stort set, da Nadal lagde ud med at bryde Anderson i tredje sæts første parti.

Det blev også kampens sidste servebrud, og dermed vandt Nadal sættet 6-4. Det er tredje gang, at Nadal vinder US Open.

- Det har været to meget specielle uger for mig. Det er en god afslutning på et godt år. Jeg vil også gerne ønske tillykke til Kevin. Du har kæmpet med skader, og du har overrasket, men du var en hård modstander, sagde Nadal på banen efter kampen.

Spanieren takkede også sin familie, og især hans onkel fik en stor tak fra Nadal. Siden Rafael Nadal var tre år gammel, er han blevet trænet af sin onkel Toni Nadal.

- Jeg vil gerne takke min familie og mine støtter. Og tusind tak til min onkel Toni. Uden ham havde jeg ikke været her i dag. Jeg har haft ham til at træne mig, siden jeg var et barn, og det har gjort mig til en bedre spiller. Han er en af de vigtigste mennesker i mit liv, sagde Nadal.

Tidligere på året besluttede Toni Nadal, at han ikke vil være en del af Rafael Nadals hold af trænere fra 2018. Han vil i stedet udvikle og træne nye tennistalenter.

Rafael Nadals sejr i US Open er hans anden grand slam-titel i 2017.

Tidligere på året vandt han French Open for tiende gang, og i august overtog han førstepladsen på verdensranglisten efter mere end tre år væk fra duksepladsen.

- Efter nogle år med skader og dårlig form, så har den her sæson været utrolig. Jeg synes, at jeg har spillet god tennis, og at lukke grand slam-året af med en sejr her, det er utroligt. Publikum her er fantastisk, og jeg er så glad, sagde Nadal.