Nadal misser matchbold og taber til talent

Østrigeren Dominic Thiem får sin første sejr over den mangedobbelte grand slam-vinder Rafael Nadal

Det kører slet ikke for Rafael Nadal, som taber den ene kamp efter den anden. Denne gang til et stort, østrigsk talent (Foto: AP/Tim Ireland)
Det kører slet ikke for Rafael Nadal, som taber den ene kamp efter den anden. Denne gang til et stort, østrigsk talent (Foto: AP/Tim Ireland)

Den førsteseedede Rafael Nadal er overraskende færdig i ATP-turneringen Argentina Open efter et nederlag lørdag i tre sæt til østrigeren Dominic Thiem.

Nadal, der vandt turneringen i Buenos Aires sidste år, formåede ikke at udnytte en matchbold i tredje sæt, som den 22-årige østriger derefter vandt i tiebreak, fremgår det af ATP's hjemmeside.

Den spanske favorit fik ellers en stærk start på kampen, da han lagde ud med at bryde Thiem i det første serveparti, men østrigeren kom stærkt igen og vandt sættet 6-4.

Mareridtet fortsætter: Wozniacki falder på ranglisten

Nadal vandt andet sæt med samme cifre og havde i tredje sæt en matchbold ved stillingen 5-4, som Thiem overlevede.

Østrigeren, der ligger nummer 19 på verdensranglisten, har en gang tidligere mødt Nadal. Det var ved grand slam-turneringen French Open i 2014, hvor Nadal strøg helt til tops for niende gang.

Dominic Thiem er nu klar til sin femte finale på ATP-touren. Alle finaler har været spillet på grus. I søndagens finale bliver modstanderen Nicolas Almagro, der i en ren spansk semifinale besejrede David Ferrer i to sæt.