Nadal misser rekord efter nederlag

Rafael Nadal tabte semifinale til Dominic Thiem og vinder ikke ATP-turneringen i Barcelona for 12. gang

Tennisspilleren Rafael Nadal kommer ikke til at vinde ATP-turneringen i Barcelona for 12. gang i denne ombæring.

I tilfælde af triumf ville spanieren blive den første spiller i ATP-historien, der vinder den samme turnering hele 12 gange, men lørdag tabte Nadal i semifinalen til Dominic Thiem.

Østrigeren, der ligger nummer fem på verdensranglisten, vandt kampen i to sæt med cifrene 6-4, 6-4.

Nadal, der er nummer to i verden, blev brudt til 2-3 i første sæt, hvorefter Thiem holdt serv tre gange og vandt sættet 6-4.

Thiem var usvigelig sikker i egen serv og gav ikke en eneste breakbold væk i sine første ni servepartier.

Selv spillede han sig til 12 stykker i Nadals serv, og da han også udnyttede én til at bryde til 3-2 i andet sæt, var der lang vej hjem for Nadal.

Men i sit tiende serveparti kom Thiem i problemer. Nadal bragte sig på 40-0 og spillede sig til tre breakbolde, men Thiem afværgede dem alle. Blandt andet med en sublim stopbold. Kort efter udnyttede han sin første matchbold.

Også i sidste uge led Nadal et overraskende nederlag i en semifinale. Det skete i Monte Carlo Masters, hvor han tabte til italienske Fabio Fognini, der siden vandt turneringen.

I søndagens finale i Barcelona skal Thiem møde den 23-årige russer Daniil Medvedev, der vandt sin semifinale over japaneren Kei Nishikori med 6-4, 3-6, 7-5.

Nishikori vandt turneringen i 2014 og 2015. Nadal har vundet den fra 2005 til 2009, fra 2011 til 2013 og fra 2016 til 2018.

3 kommentarer
Vis kommentarer