Nadal raser over dopingrygter: Lægger sag an mod eks-minister

- Det slutter her. Jeg sagsøger hende, siger den spanske tennisstjerne efter beskyldninger om, at hans lange skadepause dækkede over en positiv dopingtest

Rafael Nadal har fået nok af doping-beskyldninger. Nu lægger han sag an (Foto: AP)
Rafael Nadal har fået nok af doping-beskyldninger. Nu lægger han sag an (Foto: AP)

Den spanske tennisstjerne Rafael Nadal er i Indian Wells røget helt op i det røde felt over de dopingrygter, der i årevis har fulgt ham. Og nu bebuder han, at han fremover vil slå hårdt ned på budbringerne.

I første omgang vil han lægge sag an mod den tidligere, franske minister Roselyne Bachelot, som i flere omgange har antydet, at gruskongen af Paris i 2012 var væk fra sporten på grund af en positiv dopingtest. Underforstået, at sportens øverste myndigheder dermed også fredede en af dens største stjerner.

- Jeg sagsøger hende, og det gør jeg med alle, som kommer med lignende beskyldninger i fremtiden. Jeg er træt af det. Jeg har flere gange ladet den slags passere, men nu er det slut, sagde han på sit pressemøde efter sin sejr i anden runde over Gilles Müller.

- Det slutter her. Jeg sagsøger hende. En minister fra Frankrig burde optræde seriøs.

Maria Sharapova må se langt efter opbakningen fra kollegerne. (Foto: AP) Tennis - 14. mar. 2016 - kl. 08:03 Tennis-spiller sviner dopet stjerne: Hun er en upopulær svindler

Bachelot smed den seneste bombe, da hun forleden udtalte sig om Maria Sharapovas positive test.

-Vi ved, at Nadals berømte og syv måneder lange skadepause uden tvivl var på grund af en positiv dopingtest. Når du ser tennisspillere, der ikke spiller i måneder, er det fordi, vedkommende er testet positiv, og fordi der bliver dækket over det. Det sker ikke altid på den måde men oftere, end folk tror.

Dermed sætter den franske minister ord på noget, som mange i tennismiljøet gennem årene har talt om, men som ingen har kunnet dokumentere.

Sharapovas aktuelle sag er til gengæld dokumenteret, og også den er Rafael Nadal blevet bedt om at kommentere.

- Jeg ved egentlig ikke så meget om doping, og jeg er en helt ren fyr. Jeg har arbejdet hårdt gennem hele min karriere, og når jeg er skadet, er jeg skadet. Jeg tager aldrig noget for at vende hurtigere tilbage på banen. Jeg tror på sporten og på sportens værdier.

- Jeg ønsker også at tro, at der er sket en fejl for Maria. At hun ikke ønskede at gøre det. Men hun har overtrådt reglerne, og så er det også fair, at hun må bøde for det.

Se også: Tennislegende tvivler på Sharapovas uskyld

Selv har spanieren fuld tiltro til det hold, han omgiver sig med.

-Jeg har en læge, jeg har tillid til. Han har også været læge for det spanske tennisforbund i mange år og er læge for alle spanske spillere. Og jeg tager aldrig noget, som han ikke har godkendt.

- Derfor kan jeg ikke forestille mig, at noget lignende kan ske for mig. Men fejl kan ske. Især hvis du tror på dit hold, og holdet så ikke er professionelt nok.

Nadal fortæller, at han kun tager anti-inflammatoriske midler som Fenbufen og Voltaren, ligesom han kun indtager vand og mineralske salte, når han går på banen.

- Den gode nyhed ved alt dette er, at vi har et godt antidoping-program, så snydere bliver straffet, siger han.

Se også: Nyt stof på doping-listen: Sportsfolk falder som fluer

11 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere