Nadal sendt ud i maratondyst

Dominic Thiem var skarp i tiebreak-disciplinen og fik skovlen under Rafael Nadal ved Australian Open

Kvartfinalen blev endestationen for spanske Rafael Nadal. Foto: Kim Hong-ji
Kvartfinalen blev endestationen for spanske Rafael Nadal. Foto: Kim Hong-ji

Med stillingen 9-4 i indbyrdes kampe og en plads på toppen af verdensranglisten gik Rafael Nadal ind til kvartfinalen ved Australian Open mod femteseedede Dominic Thiem som favorit.

Det påvirkede imidlertid ikke Thiem, som tålmodigt ventede på sine chancer og afvæbnede Nadal, når sættene skulle afgøres i tiebreak. Det sikrede ham en flot sejr på 7-6, 7-6, 4-6, 7-6 efter mere end fire timers tennis.

Dermed er 26-årige Thiem for første gang klar til semifinalen ved Australian Open. De to seneste år har han tabt French Open-finalen til netop Nadal, men i ingen af de øvrige tre grand slam-turneringer har han tidligere været i semifinalen.

Første sæt var helt lige frem til kampens ottende parti, hvor Nadal på sin første og eneste breakbold i sættet bragte sig på 5-3.

Han forsømte dog muligheden for at serve sættet hjem efterfølgende. Thiem kom tilbage, tvang sættet ud i en tiebreak, som han vandt relativt sikkert med 7-3.

I andet sæt skulle Nadal igen blot brug en enkelt breakbold i sættet til at bringe sig foran, men igen slog Thiem tilbage og sendte sættet i tiebreak.

Igen var østrigeren klart stærkest i afgørelsen. Han bragte sig på 4-0 og tog tiebreaken hjem med 7-2.

Modvind er en uvant størrelse for Nadal. I dag fik han den at mærke. Foto: William West
Modvind er en uvant størrelse for Nadal. I dag fik han den at mærke. Foto: William West
 

Den sejrsvante spanier, som er på jagt efter at tangere Roger Federers rekord på 20 grand slam-titler, var nu for alvor presset.

Nadal er normalt en maskine, som begår meget få fejl, og sammenholdt med hans imponerende fysik gør det, at han ofte er stærk i de lange dueller.

Men Thiem kunne fint følge med fysisk, og noget uvant for Nadal, var det hans modstander, som tog størstedelen af pointene i de længere dueller.

Det var en afgørende faktor i de to første sæt.

Tredje sæt var helt lige, og begge spillere var ekstremt stærke i egne servepartier. I de ni første partier var der ikke en eneste breakmulighed, men da Thiem servede ved 4-5, slog rutinerede Nadal til.

På vej mod et exit fandt han storspillet frem, kom foran 40-15, og på sin anden breakbold tog han sættet. Det afstedkom en vild jubel fra den topseedede spanier.

Nadal er en fighter, og han lugtede blod. Trods tre breakbolde imod sig i sit første serveparti i fjerde sæt lykkedes det dog Thiem at afværge.

I stedet slog han effektivt til i spanierens serv efterfølgende og servede sig på 3-1 kort efter.

Kursen mod en semifinale mod Alexander Zverev var sat, men da han skulle serve kampe hjem ved 5-4, kom fejlene.

Nadal var med igen, og nok en gang måtte sættet afgøres i tiebreak. Den disciplin havde Thiem to gange vist sig stærkest i, og det gentog han, om end det holdt hårdt.

Han misbrugte to matchbolde ved 6-4, men endte med at fuldbyrde sit tiebreak-hattrick, da han sejrede med 8-6 på sin tredje matchbold.

Se Danish Fight Night 1. februar med Sarah Mahfouds VM-brag og syv andre profkampe. Køb adgang lige her

Simona Halep jubler over igen at stå i semifinalen i Melbourne. Foto: Greg Wood/AFP/Ritzau Scanpix Tennis Det gik stærkt! Halep stormer i semifinalen

Tennis Vanvittige scener: Federer afværger syv matchbolde

Kobe Bryant døde i en helikopter Sport og Spil Tragedier på stribe: Stjernerne der styrtede i døden

12 kommentarer
Vis kommentarer