Nadal slår igen: Kommer tilbage endnu stærkere

Den nidobbelte French Open-vinder led onsdag et yderst sjældent nederlag på gruset i Paris

Rafael Nadal led sit andet nederlag på ti år i French Open (Foto: AP)
Rafael Nadal led sit andet nederlag på ti år i French Open (Foto: AP)

- Jeg accepterer mine nederlag, og én ting er sikkert: Jeg vil arbejde endnu hårdere end tidligere for at vende tilbage i en stærkere udgave.

Sådan siger den spanske tennisstjerne Rafael Nadal, efter at han onsdag blev ekspederet ud af French Open i kvartfinalen af verdensetteren Novak Djokovic fra Serbien.

Det var blot anden gang i karrieren, at den 29-årige spanier blev besejret på det franske grus på Roland Garros.

Men de, der tror, at gruskongen har vundet sin sidste sejr i Paris, kan godt tro om igen.

Rafael Nadal faldt helt sammen i tredje sæt (Foto: AP) Tennis Andet nederlag på 10 år: Nadal smadret i French Open

- Jeg vil kæmpe for det. Jeg tabte her i 2009, og det var ikke slutningen. Jeg taber i 2015, og det er heller ikke slutningen. Jeg satser på at komme tilbage næste år, siger Nadal til ATP-turneringens egen hjemmeside.

Mange tenniseksperter havde på forhånd udnævnt kvartfinalen mellem Rafael Nadal og Novak Djokovic som årets moralske finale.

Djokovic fik en forrygende indledning på kampen, da han straks bragte sig foran med 4-0 i første sæt. Alt fungerede for serberen, der trods otte grand slam-titler aldrig har vundet i Paris.

Men selv om Nadal, der har vundet French Open hele ni gange, kom igen i første sæt, var den dårlige start ifølge ham selv afgørende for kampens udfald.

- Første sæt var af stor betydning. Når man taber på den måde, som jeg gjorde i dag, må jeg sige c'est la vie (sådan er livet, red.). Jeg vandt ikke nok partier. Han spillede bedre end mig. Det skal man acceptere og lykønske den anden spiller med. Derefter skal man analysere årsagerne (til nederlaget, red.) og arbejde virkelig hårdt. Det er det, jeg vil gøre nu, siger Nadal.

Novak Djokovic skal i semifinalen møde britiske Andy Murray, der i sin kvartfinale slog spanske David Ferrer i fire sæt.

Husker I Wimbledon sidste år, hvor Nadal blev snydt af drømmebold mellem benene?

0 kommentarer
Vis kommentarer