Nadal tilbage på toppen: Selvfølgelig har jeg tvivlet

Det har været en hård kamp at komme tilbage som verdensetter, siger Rafael Nadal.

For første gang i tre år indtager Rafael Nadal førstepladsen, når tennisspillernes verdensrangliste bliver opdateret på mandag i næste uge.

Det står klart, efter at Roger Federer har meldt afbud til Western & Southern Open, der spilles i Cincinnati i denne uge.

Nadal overtager den prestigefyldte topplacering fra Andy Murray, der også har måttet melde fra med en skade.

- For mig er det noget specielt at være i den position. Jeg har en lidenskab og en kærlighed til spillet. Det er derfor, jeg har været i stand til at indtage den placering igen, siger Rafael Nadal ifølge nyhedsbureauet AFP.

I sin lange karriere har han kunnet kalde sig verdensetter i 141 uger, men har han ikke siddet på ranglistens førsteplads siden juli 2014.

I tiden derefter har den 15-dobbelte grand slam-vinder været plaget af skader, og han har selv tvivlet på, at han nogensinde kunne komme tilbage på toppen af ranglisten.

- Hvis ikke du har tvivl, er det, fordi du er meget arrogant, og det er jeg ikke. Der er en ung generation af spillere på vej. Det er meget svært at komme tilbage og blive nummer et, siger Rafael Nadal.

Roger Federer var den eneste, der kunne have truet hans comeback til ranglistetoppen, men Federer meldte mandag afbud til turneringen i Cincinnati.

Årsagen er en rygskade, som schweizeren pådrog sig, da han søndag spillede finale mod Alexander Zverev i Montreal.