Nadal vinder maratondyst: Klar til legendarisk finale

Rafael Nadal skulle bruge fem sæt på at sende Grigor Dimitrov ud i semifinalen i Australian Open. Nu venter Roger Federer i finalen

Nadal er klar til finalen i Australian Open. Foto: AP
Nadal er klar til finalen i Australian Open. Foto: AP

Der er dækket op til det helt store mestermøde, når to af tennissportens største navne i historien står over for hinanden i finalen i Australian Open.

Det blev en realitet, da Rafael Nadal i en maratondyst af en semifinale slog bulgareren Grigor Dimitrov med cifrene 6-3, 5-7, 7-6(5), 6-7(4), 6-4.

Begge spillere ramte deres topniveau i den fem timer lange kamp, men spanieren viste nerver af stål i det afgørende øjeblikke.

Ved stillingen 3-4 i femte sæt og med 15-40 nede i egen serv havde Nadal panden mod muren. Men som ofte før i sin imponerende karriere løftede han sit spil, når det så allersortest ud. Den 30-årige spanier vendte partiet til sin fordel, breakede efterfølgende Dimitrov og efter et sidste langt serve-parti kunne han til sidst løfte armene i vejret til stor jubel og glæde foran det australske publikum i Melbourne.

Dermed blev Nadal klar til den finale mod Roger Federer, som tenniselskere de seneste dage har kunnet ane.

Foto: AP
Foto: AP
 

Sidst de to tørnede sammen i en Grand Slam-finale var tilbage i 2011 på grusbanerne ved French Open, hvor spanieren var stærkest på sit yndlingsunderlag.

I den kvindelige single-turneringen er det søstrene Serena og Venus Williams, der møder hinanden i et imødeset opgør. Dermed bliver dette års Australian Open en turnering, de fleste tennisfans vil huske. Det er nemlig ni år siden, at både Williams-søstrene og de to mandlige veteraner har stået over for hinanden i finalen i en Grand Slam-turnering.

Her spillede Federer og Nadal et af de mest legendariske kampe i Wimbledon, hvor Nadal vandt 9-7 i femte og afgørende sæt - og sikrede sig dermed sit første trofæ i den prestigefyldte turnering.

35-årige Federer har vundet 17 grand slam-titler i karrieren, og 30-årige Nadal er noteret for 14 titler inden det legendariske opgør.

Se også: Federer afviser Wawrinka-comeback og nærmer sig triumf

Venus Williams demonstrerede en ufattelig jubelscene, da hun sikrede sig en plads i Australian Open-finalen mod sin lillesøster Serena. Foto: AP/Kin Cheung. Tennis - 26. jan. 2017 - kl. 11:43 Jubelscenen du SKAL se: Her går tennis-stjernen helt amok

Se også: Venus Williams slår sig i finalen i Melbourne

6 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere