Nødråb fra skadestuen: Kort WTA-sæsonen af

Spillerne falder som fluer under turneringerne i Asien, men Piotr Wozniacki ser ikke en sæsonafkortning som en mulighed. I stedet burde WTA undlade at tvinge de skadede til start, mener han

Simona Halep er en af de spillere, der har været mest skadet i eftersommeren. Her får hun behandling i Toronto (Foto: AP)
Simona Halep er en af de spillere, der har været mest skadet i eftersommeren. Her får hun behandling i Toronto (Foto: AP)

Toppen af WTA’s rangliste er i øjeblikket næsten at sidestille med en patientliste.

Serena Williams har trukket sig fra resten af sæsonen for – som hun siger – at komme sig over diverse skader, og på de næste pladser går det ikke bedre.

Maria Sharapova gjorde comeback i Wuhan efter flere måneders pause for igen at trække sig – denne gang med en håndledsskade, og Simona Halep gav op med en forvredet ankel. Victoria Azarenka måtte trække sig med hofteproblemer, og i weekenden gav ankelskadede Garbine Muguruza op midt i finalen. Lucie Safarova og Sabine Lisicki kommer næppe til at spille i år, og mange af de øvrige humper sig igennem de sidste kampe.

Se også: Ny fysioterapeut til Caroline

Tilbage står turneringsarrangører, fans, sponsorer, tv-stationer og alle andre med en flad smag i munden efter dårlige oplevelser, og det får nu flere af spillerne til at bede om en kortere sæson.

- Jeg synes, ni måneder ville være fint, og mange er enige med mig, sagde Agnieszka Radwanska i Beijing og plæderede dermed for en sæsonafslutning i september i stedet for som nu at tage hele oktober i brug.

Se også: Wozniacki videre trods vakkelvorn start

Piotr Wozniacki har sympati for synspunktet men kan ikke se, hvordan sæsonen kan gøres kortere.

- Jeg kan godt forstå, at pigerne er trætte, og det er et stort problem, når de trækker sig efter et sæt, som vi har set det så mange gange for nylig. Det er skidt for alle.

- Men jeg kan ikke rigtigt se, hvordan man kan flytte turneringer, som dem vi spiller nu i Asien. For hvor vil du sætte dem ind i terminen?

- Til gengæld kan du lave reglerne om, så du ikke straffer de skadede spillere, som WTA tvinger til at stille op. I perioden op til US Open var det en utrolig dum situation for Caroline, at hun ikke kunne blive hjemme og komme over sin skade men var nødt til at møde frem.

- WTA skal kigge lidt mere på ATP’s regler. Herrespillerne er tilfredse med den balance, de har fundet, siger Piotr Wozniacki.

Se også: Piotr: Caroline har problemer med banen

Måske lysner det. Den nyvalgte WTA-præsident Steve Simon, der er tidligere turneringsdirektør i Indian Wells, bliver i alt fald modtaget med forventning af topspillerne.

- Han har gjort meget for at hjælpe spillerne. Han har de forretningsmæssige kompetencer og spillerrelationer til at køre turen, siger Wozniacki til WTA Insider, hvor Serena Williams supplerer:

- Jeg ved, hvor meget han kærer sig om spillernes mening. Han er god til at lytte, og tager vores interesser alvorligt.

Se også: Wozniacki vil spille færre turneringer

Den omfattende skadestue kan absurd nok give Caroline Wozniacki og andre resultatpressede spillere bedre muligheder for at deltage i sæsonfinalen i stedet for deres frafaldne kolleger.

Caroline Wozniacki spiller 3. runde i China Open mod tyske Angelique Kerber kl. 13.30. Du kan følge den kamp live her på sitet

6 kommentarer
Vis kommentarer