Novak Djokovic skiller sig af med hele sin trænerstab

Den tidligere verdensetter i tennis vil foreløbig klare sig selv, mens han leder efter en ny træner

Boris Becker var med til at sikre Djokovis seks ud af 12 Grand Slams, inden samarbejdet stoppede i december. Nu Marian Vajda også smidt for døren af Djokovic. Foto: AP
Boris Becker var med til at sikre Djokovis seks ud af 12 Grand Slams, inden samarbejdet stoppede i december. Nu Marian Vajda også smidt for døren af Djokovic. Foto: AP

Tennisspilleren Novak Djokovic har valgt at skille sig af med hele sin trænerstab.

Den tidligere verdensetters mangeårige træner, Marian Vajda, ryger ud, og det samme gør den fysiske træner Gebhard Phil Gritsch og fysioterapeuten Miljan Amanovic.

- Jeg vil for altid være taknemmelig over for Marian, "GG" og Miljan for et årti med venskab, professionalisme og dedikation til mine karrieremål, siger Novak Djokovic til sin hjemmeside.

Tennis Djokovic køber svinedyr drømmebolig: Faldt for helt særlig detalje

I december sidste år meddelte den snart 30-årige serber, at han og træner Boris Becker stoppede samarbejdet.

Tyskeren havde været med til at sikre seks af de 12 grand slam-titler, som Novak Djokovic har vundet hidtil i karrieren.

Efter mange års forgæves forsøg lykkedes det sidste år for serberen at vinde French Open, den sidste grand slam-turnering han manglede i samlingen.

Tennis Becker efter Djokovic-brud: Han knokler ikke nok

Siden har Novak Djokovic haft svært ved at holde det høje niveau, der i en periode gjorde ham nærmest uovervindelig.

Han har mistet førstepladsen på verdensranglisten til skotten Andy Murray, men serberen satser på at generobre det tabte territorium.

- Jeg ønsker fortsat at forbedre mit spil og min udholdenhed, og det er en proces, der fortsætter.

- Jeg nyder denne rejse, og jeg elsker denne udfordring. Jeg er en jæger, og mit største mål er at finde vindergnisten tilbage på banen, siger Novak Djokovic.

Novak Djokvic har et gudsbenået talent for at spillet tennis, men er også indehaver af et voldsomt temperament. (Arkivfoto: AP) Tennis Djokovic kunne ikke styre sig: Ramte kvinde og smadrede ketcher

Han vil foreløbig klare sig uden en træner, men vil gå på udkig.

- Jeg vil informere offentligheden, når jeg finder den rette person, men lige nu takker jeg for jeres støtte og forståelse, lyder det i beskeden fra Novak Djokovic.