Nu bander de sgu for meget på pæne Wimbledon

Engelsk debutant mener ikke, at dommerne tør røre topspillerne, men Serena Williams har betalt millionbeløb i bøder for sit sprogbrug på banen

Tennissportens nye enfant terrible Nick Kyrgios giver dommeren besked. Han kan nok se frem til en del bøder fremover (Foto: AP)
Tennissportens nye enfant terrible Nick Kyrgios giver dommeren besked. Han kan nok se frem til en del bøder fremover (Foto: AP)
Følg Tennis

LONDON (Ekstra Bladet): De skal i forvejen stille op i uskylds-hvidt tennistøj. Nu slår arrangørerne bag pæne Wimbledon fra turneringens start også ned på bande-ordene.  Der skal renses ud, bebuder man.

Førstedagen bød på flere eksempler, hvoraf australske Nick Kyrgios blev fanget mest tydeligt med sit udbrud ’dirty scum’. En ed, som han bagefter hævdede ikke var møntet på kampens dommer.

I dag falder dommen, men andre skal også være klar ved tegnebogen.

Bøder for ’audible obscenity’ kan gå op til 20.000 dollars (134.000 kroner). Men det kan også koste sportsligt. Bander du allerede under opvarmningen, får du en advarsel, mens næste advarsel kan koste dig et point. En tredje kan koste et parti og en fjerde kan betyde, at du taber kampen.

Caroline spiller sent: Nu er jeg helt klar

Uhørligt nok var det en af briternes egne, der mandag fik den første bødestraf. Wimbledon-debutanten Liam Broady blev ved med at bande i sin kamp mod Marinko Matosevic, og da dommeren straffede ham, sagde han:

- Den ville du ikke give til fyre i Top 3, der spiller på Centre Court.

Caroline fra A til W: Ikke mange ord om NFL-fyrene

Bagefter måtte den 21-årige erkende sin brøde.

- Jeg fortjente straffen, for jeg bandede meget. Men jeg bandede ud til folkene i min boks og troede ikke, at andre kunne høre det. Men det er også lidt mærkeligt at se andre spillere slippe af sted med det. Nogle gange tror jeg ikke, at dommerne tør gøre det mod dem.

Wozniacki svarer kreativ fyr: Har aldrig prøvet det før

Det er så ikke helt rigtigt, når det handler om toppen. For Serena Williams har gennem karrieren fået bøder for 189.000 dollars (1.266.000 kroner) for at lade det verbale temperament løbe af med sig. Den mest spektakulære ’fortalelse’ faldt i semifinalen mod Kim Clijsters i US Open 2009, hvor hun truede en linjedommer med at stoppe en tennisbold ned i halsen på hende og kværke hende.

Den australske badboy Nick Kyrgios, som BC-kommentator John McEnroe hilser hjertelig velkommen som ’personlighed’, har delt vandene på de sociale medier. Og da han mandag aften blev spurgt til den kommende bøde, lød hans svar:

- Jeg er helt ligeglad.

Ekspert advarer Caroline: Modstander er en sjov type

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+