Nu blander FN sig

FN's menneskerettighedskontor opfordrer Kina til at kaste lys over sagen om tennisspilleren Peng Shuai

Peng Shuai var tidligere nummer et på verdensranglisten i double. Hun har været forsvundet siden 2. november. Foto: Edgar Su/Ritzau Scanpix
Peng Shuai var tidligere nummer et på verdensranglisten i double. Hun har været forsvundet siden 2. november. Foto: Edgar Su/Ritzau Scanpix
Følg Tennis

FN vil se bevis for, at den forsvundne tennisspiller Peng Shuai er i god behold.

Det siger FN's menneskerettighedskontor fredag som reaktion på, at den 35-årige kineser ikke har givet lyd fra sig siden 2. november.

Da havde hun skrevet en besked på Weibo - Kinas svar på Twitter - hvor hun anklagede en tidligere kommunistleder, Zhang Gaoli, for seksuelt overgreb for ti år siden.

- Det er vigtigt at få beviser på, hvor hun er, og hvordan hun har det. Vi anmoder kraftigt om, at der igangsættes en transparent efterforskning af hendes anklager om seksuelle overgreb, siger FN-talskvinden Liz Throssell.

Udtalelsen fra FN er den seneste i rækken af organisationer og enkeltpersoner, der kræver klar besked om den tidligere verdensetter i double.

Tenniskolleger som Serena Williams, Naomi Osaka og Novak Djokovic har på sociale medier givet udtryk for deres bekymring.

Senest har Kvindernes Internationale Tennisorganisation, WTA, erklæret sig klar til at aflyse alle WTA-turneringer i Kina, hvis ikke de kinesiske myndigheder kaster lys over sagen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby