Nu er Clara også i finalen

Efter lidt flere problemer end hidtil i turneringen vandt Clara Tauson over spanske Paula Badosa og står i sin første WTA-finale

Clara Tauson står søndag i sin første WTA-finale. Foto: Alexandre Hergott/Open 6ème Sens - Métropole de Lyon
Clara Tauson står søndag i sin første WTA-finale. Foto: Alexandre Hergott/Open 6ème Sens - Métropole de Lyon

Første vandt hun sin første kamp i en WTA-turnering, så stod hun i sin første kvartfinale og lørdag så i sin første semifinale.

Men her stopper ugens eventyr ikke for 18-årige Clara Tauson, der såmænd også står i sin første WTA-finale søndag eftermiddag.

Dermed er stortalentet for alvor stemplet ind som Caroline Wozniackis afløser på den internationale scene.

Clara finaleklar: Jeg er meget glad

Hun kan tilmed spille sig i Top 100 med en turneringssejr, og det berettiger hendes spil såmænd også til.

For godt nok spillede hun ikke helt så flot og frit som tidligere på ugen, da hun i semifinalen slog spanske Paula Badosa med 7-5, 6-1

Cifre, der fortæller alt om en spændingsmættet første sæt og et ensidigt andet.

Men hun viste stor mental styrke, danskeren, efter et hav af brændte breakbolde og en hel del skærmydsler med en stigedommer, der flere gange følte trang til at overrule sine linjedommere.

Clara Tauson servede ikke helt så skarpt som i de seneste kampe, men det var nok. Foto: Alexandre Hergott/Open 6ème Sens - Métropole de Lyon
Clara Tauson servede ikke helt så skarpt som i de seneste kampe, men det var nok. Foto: Alexandre Hergott/Open 6ème Sens - Métropole de Lyon

Starten på opgøret blev en blandet affære med lidt svingende spil fra begge sider.

Danskeren kom hurtigt ned med et par breakbolde og smed sit åbningsparti med en baghånd i nettet. Spanieren smed sit efterfølgende parti med en forhånd samme sted.

Så lukkede Clara Tauson med et es til 2-1 og trak momentum med over i næste parti, hvor hun fik tilspillet sig hele tre breakbolde, men spanieren kæmpede godt, og Tauson manglede den sidste skarphed på dem.

I Badosas næste serveparti stod teenageren endda med fire af slagsen uden at kunne udnytte dem, og så var hun pludselig selv nede med en breakbold ved 3-3.

Den blev reddet med et es, men på den næste sendte hun helt uprovokeret en baghånd ud ad banen efter serv, og så var der spansk break.

Heldigvis var hun hele tiden godt med i Badosas servepartier, og trods spillemæssige problemer viste hun stor mental styrke ved straks at bryde tilbage.

Foran 6-5 fik hun spillet sig frem til 40-0 i spansk serv. Også dem fik Bardosa fjernet, den ene med – set gennem danske briller – en god portion dommerhjælp, og så blev det for alvor dramatisk i Lyon.

For også en tredje gang følte Clara Tauson sig bortdømt, og det fortalte hun ham i klartekst, mens hun sin fjerde og femte sætbold, før hun endelig lukkede sættet til 7-5 med baghånden.

Pyha!

Et par lækre stopbolde blev det også til Foto: Alexandre Hergott/Open 6ème Sens - Métropole de Lyon
Et par lækre stopbolde blev det også til Foto: Alexandre Hergott/Open 6ème Sens - Métropole de Lyon

Hun tog momentum med over i andet sæt, hvor hun holdt serv frem til 2-1, før hun igen stod med åbne chancer mod en spanier, der nu så meget træt ud og lidt senere også modtog behandling.

Clara Tauson brød til 3-1, servede sig rent på 4-1 og brød igen til 5-1.

Så kunne hun serve sig i sin første store finale og med lidt besvær afgjorde hun sagen med en vinklet baghåndsvinder.

I søndagens finale møder hun enten franske Fiona Ferro, verdens nummer 46. og schweizeren Vicoria Golubic, som Tauson har mødt to gange med en sejr til hver.

Onkel-nerver svinder: Snup så min rekord

 

Suveræn Clara: Semifinale

Hende vil jeg gerne ligne

Jubler over Clara: Snart i Top 50