Nu skal vennerne Laudrup og Wozniacki være prof: - En mærkelig situation

Mads Laudrup og Caroline Wozniacki lagde grundstenen til de to kendte sportsfamiliers venskaber på tennisbanen. Nu står de med en mikrofon i mellem sig

Følg Tennis

LONDON (Ekstra Bladet): Navnemæssigt kan det næsten ikke blive større i sportssammenhæng. Og sjovt nok er der knyttet venskaber på kryds og tværs mellem familierne Laudrup og Wozniacki.

Det hele startede hos Mads og Caroline, der som helt unge trænede og spillede mixeddouble sammen. Nu står han med TV3-mikrofonen på Wimbledon og skal interviewe sin veninde.

doc70ul8gb6ltgnpviona9.jpg

- Det er meget sjovt og hyggeligt. Han har jo selv spillet tennis, så han har lidt forstand på det, siger Caroline, der også er gode venner med Mads’ lillebror Andreas og nær veninde til dennes kæreste Pauline.

- Siw og Michael er også supersøde, så jo, familierne kender hinanden godt.

Mads Laudrup startede i HIK som fem-årig og kom senere på U14-tennislandsholdet. Han valgte fodbolden fra i en periode, men savnede holdkammeraterne og vendte tilbage.

- Det var mere et socialt end sportsligt valg, forklarer han, der kort efter fik sin første af 29-ulandskampe med knopper under skoene.

- Jeg var relativt god til tennis, men ikke blandt de bedste til fodbold, siger han og afviser, at hans valg kostede en karriere i den ene af sportsgrenene.

doc70ul8gc04xyzyl2doq4.jpg
- Caroline manglede gode træningsmodstandere dengang, så Piotr ringede en gang om ugen til min mor, så vi kunne træne. Vi spillede mixeddouble sammen i halvandet år. Så det var os to, der lærte hinanden at kende først, forklarer han med et smil.

Og nu skal de to så være professionelle, når de står overfor hinanden.

- Det er da en lidt mærkelig situation. Jeg var i Eastbourne i sidste uge for at lave noget optakt, og der stod vi nok og famlede lidt. Men det er jo det, jeg laver, og hun kender min rolle, siger Mads Laudrup, der besøger Wimbledon for første gang:

- Da Camilla Martin godt ville holde lidt ferie, tog det mig ikke mange sekunder at sige ja. Det her er et specielt og meget eksklusivt sted.

- Man fornemmer, at alle dørhåndtag bliver pudset hele tiden, folk går rundt i det specielle tøj, der er det hvide spilletøj og alle blomsterne. Det emmer af engelsk stil og klasse. Det er en kæmpe oplevelse.

Og den kan han forhåbentlig dele med Caroline et godt stykke tid endnu. En Caroline, der i hans øjne slet ikke har forandret sig af at gå fra novice til verdensstjerne:

- Det har slet ikke forandret hende. Hun er stadig den der ydmyge, søde pige, der ikke vil gøre nogen fortræd men bare behandler andre folk godt og korrekt.

- Selvfølgelig er der nogle begrænsninger, for det er jo ikke bare den danske men den internationale presse, der hungrer efter hende, og det må være relativt hårdt.

- Er der et sammenfald mellem de værdier, som en Wozniacki og en Laudrup er opdraget med?

- Det tror jeg. Vi har de samme ideer om, hvad der er rigtigt og forkert. Caroline og jeg sprænger begge i luften, når vi oplever noget, der er uretfærdigt. Eller hvis nogle er ondskabsfulde eller tarvelige overfor andre.

Opfordrer unge tennispiger: Stå frem, hvis trænerne misbruger jer

Caroline forlænger med slagfærdig fyr

Caroline uddelte prygl: - Den skulle bare overstås

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.