Ny hos Wozniacki: Caroline er en hård chef

– Der er ingen tvivl om, at hun ved, hvordan hun gerne vil have det. Caroline er sindssygt seriøs, fortæller fysioterapeut Mark Abildhauge

Mark Abildhauge og Caroline Wozniacki konsulterer pc'en for at få styr på de næste øvelser (Privatfoto)
Mark Abildhauge og Caroline Wozniacki konsulterer pc'en for at få styr på de næste øvelser (Privatfoto)

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Opvarmningen og træningen er omhyggeligt tilrettelagt denne tidlige formiddag, hvor Team Wozniacki træner inden døre. Og er der tvivl, må computeren konsulteres.

Fra skærmen henter Mark Abildhauge øvelser frem for at repetere dem for Caroline Wozniacki inden for det nye program, hun er begyndt at arbejde efter. Et program, som har til sigte ikke at belaste hendes led og lemmer i samme grad, som det tidligere har været tilfældet via hårdere vægtbaseret træning. Og som primært er udviklet af den fysiske træner amerikanske Ben Barrick.

 

- Vi havde en god træningslejr i Miami, hvor Ben stod for den primære fysiske træning. Det var meget interessant. Vi har talt sammen fra hver vores udgangspunkt som fysisk træner og fysioterapeut, og så har han stukket en vej ud, forklarer Mark Abildhauge.

- Hvordan har du fundet dig til rette hos Team Wozniacki?

- Det kører meget professionelt, og der er ingen tvivl om, at Caroline ved, hvordan hun gerne vil have det. Hun er sindssygt seriøs med de ting, hun laver, så jeg skulle lige finde min plads i alt det her. Det er svært, når man ikke kender sporten og man ikke ved, hvordan tingene skal være ude på banen.

Se også: Wozniacki klar til en stor sæson

Undervejs er der da også faldet et par finker af panden fra arbejdsgiverens side, fortæller Mark Abildhauge med et smil om målrettede Piotr og Caroline.

- De har nogle meninger, som man skal respektere, men jeg er jo vant til det fra andre sportsgrene. Jeg bliver ikke sur, eller bange eller ked af det, fordi de siger sådan.

- Jeg ved, at det er, fordi de er fokuserede. Jeg ved, hvad min rolle er, og så skal jeg ellers holde mig væk. Det er jeg klar over. Jeg er bare et værktøj i Carolines værktøjskasse.

- Hvordan er dit indtryk af hende som atlet?

- Hun er professionel med sine ting og ved, hvordan hun gerne vil have det. Det kan godt virke skarpt, men det er jo en vinders instinkt. Hun er i konkurrence. Seriøs.

 

- Er hun også modtagelig over for dine input?

- Det synes jeg, og især over for mine fysioterapeutiske overvejelser. Træningsmæssigt har Ben været meget på. Jeg kom en uge senere ind og skulle lige finde fodfæste, men jeg stikker mine ting ind undervejs, når de kan passe ind.

Se også: Ups, Caroline: Serena venter i Melbourne

- Vi har prøvet nogle af mine træningsting af, men mit arbejdet har været mest mindet på, hvad hun skal gøre, hvis skaderne skulle opstå. At hun så kan træne på den og den måde. Nu, hvor det går godt, skal jeg bare holde hendes krop ajour.

- Hvor stærk er hun som atlet?

- Jeg har jo ingen data endnu, men når jeg kigger på hende, og når jeg dagligt lægger hånd på hende, så kan jeg mærke, at hun er stærk. Jeg har masseret rigtigt mange cykel-ben, men hun er meget stærk. Hun har masser af power.

 

- Jeg er faktisk lidt imponeret over, hvor stærk hun er. Hun er i rigtig, rigtig god fysisk form lige nu.

- Afviger belastningen i tennis fra andre idrætsgrene?

- Der er nogle ting, der er meget ensidige. Men den belastning, der kommer på knæleddene, når de skal træde fra, den er altså kæmpe, kæmpe stor. Jeg havde en mand ovre i Miami, der lavede nogle målinger på det, og jeg er overrasket over, hvor stor belastningen er.

Flere eksperter har mistet troen på Caroline, men hun er kun 25, og mulighederne er endnu mange. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Eksperterne ser store muligheder for Wozniacki: Sådan kommer hun tilbage

- Caroline døjer jo med et springerknæ. Hvor alarmerende er det for hende?

- Jeg vil ikke kommentere på direkte skader, for jeg har tavshedspligt.

- Men generelt skal du passe på springerknæ, for det er en overbelastning af den scene, der sidder lige under knæet. Men hvis du tager dine forholdsregler og lytter til kroppen, så kan du godt arbejde med det. Det kan være alvorligt, for hvis det for alvor bryder ud, så kan det tage fra et halvt til et helt år at få styr på det.

- Jeg lytter til Caroline og kommer med min viden og prøver at guide. Men hun kender sin krop bedst, siger Mark Abildhauge og forsikrer, at den lige nu er i fineste forfatning.

21 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere