Annonce:
Annonce:

Ny nedtur: Wozniacki slået af yndlingsmodstanderen

Caroline Wozniacki tabte sin første kamp ved WTA-turneringen i St. Petersburg med 4-6, 5-7

Caroline Wozniacki tabte ligesom i Australian Open sin første kamp i St. Petersburg (Foto: AP)
Caroline Wozniacki tabte ligesom i Australian Open sin første kamp i St. Petersburg (Foto: AP)
Annonce:
Følg Tennis

Dominika Cibulkova er den spiller, som Caroline Wozniacki har slået flest gange i karrieren.

Men torsdag aften i St. Petersburgs anden runde blev den 160 centimeter lave og muskuløse slovak for stærk en modstander for danskeren, der dermed fortsætter sin massive nedtur, der senest bød på et historisk nederlag i første runde af Australian Open.

I første sæt blev Wozniacki brudt til 3-2 efter i første omgang at have overlevet en enkelt breakbold. Cibulkova kørte herefter sættet hjem 6-4, fordi danskeren lavede for mange uprovokerede fejl og havde svært ved at vinde point på sin egen andenserv.

De to spillere er født med 14 måneders mellemrum og har derfor mødt hinanden mange gange gennem årene. Cibulkova vandt 1/8-finalen ved Wimbledon i 2011 og har også en sejr i Sydney og Beijing, mens Wozniacki har vundet hele ni indbyrdes opgør.

Annonce:

Den tiende sejr kom altså ikke torsdag, for selvom det var en tæt kamp med mange lange bagliniedueller, så var verdens nummer 66 en tand for svær for den 18. rangerede dansker, der på dagen havde valgt Barbie-looket med lyserød kjole og lyserødt pandebånd.

Wozniackis lyserøde outfit er populært:

De to spillere fulgtes ad i andet sæt frem til Cibulkovas brud til 4-3, og slovakken så ud til at køre sejren sikkert hjem. Bagud 3-5 var Wozniacki så frustreret over en dommerkendelse, at hun kaldte supervisoren ind, men lige lidt hjalp det.

Wozniacki fik godt nok lidt kampgejst ud af diskussionen, overleverede to matchbolde, kom på 4-5 og brød til 5-5 på sin første breakbold, men så vandt Cibulkova trods endnu en Wozniacki-breakbold alligevel 7-5 på sin femte matchbold og vandt kampen 2-0 i sæt.

Danskeren returnerede generelt dårligt, og i en tæt kamp blev det afgørende, at Wozniacki spillede skidt på de afgørende point og heller ikke vandt så mange af de lange dueller, som hun plejer at være stærk i.

Wozniacki diskuterer med supervisor:

Annonce:

- Det var en god kamp. Det er altid hårdt at spille mod Caroline. Selvom jeg lavede fejl, så skal jeg være aggressiv, for det er den eneste måde, man kan slå hende. Til sidst havde jeg lidt problemer med armen, men jeg er glad for sejren, siger Cibulkova efter sejren.

- Det er altid samme taktik mod Caroline. Hun får så mange bolde tilbage og venter på, at jeg laver fejl, så jeg skulle være aggressiv på alle bolde, og det var jeg, siger Cibulkova.

Nu venter den 18-årige russer Daria Kasatkina i kvartfinalen, men hende har Cibulkova aldrig set spille.

Da Wozniacki var oversidder i første runde må hun altså tage fra sit første besøg i St. Petersburg uden en eneste sejr. For Cibulkova var sejren mod Wozniacki en god opfølgning på 6-3, 6-0-sejren i første runde mod Rodina, og hun ligner en spiller, der vil avancere kraftigt fra placeringen som nummer 66, der da også er hendes dårligste placering siden 2007.

Mens Wozniackis nedtur er kommet via dårlige resultater, så var Cibulkova langtidsskadet sidste forår, og den tidligere Australian Open-finalist har derfor gode muligheder for at tjene point de kommende måneder.

Annonce:

OL-chef i Wozniacki-forsvar: Den største nogensinde  

SPILLERE, SOM WOZNIACKI HAR SLÅET FLEST GANGE
9 Cibulkova
9 Gajdosova
8 A.Radwanska
8 Arvidsson
8 Wozniak

Her taber Wozniacki  kampen

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: