Ny regel skal stoppe kontroversielt Grand Slam-trick

De mange penge i grand slam-turneringer får tennisspillere til at stille op på trods af skader

Djokovic har prøvet at sætte fokus på problemet. Foto: AP
Djokovic har prøvet at sætte fokus på problemet. Foto: AP

For mange tennisspillere udgår i første runde-kampe i de store turneringer, hvilket skader produktet, og det vil Det Internationale Tennisforbund (ITF) nu til livs, skriver nyhedsbureauet AFP.

Derfor ændres reglerne ved grand slam-turneringer, så spillerne nu blandt andet kan trække sig inden den første kamp, men stadig indkassere halvdelen af det beløb, som de var sikret ved at spille kampen.

Den anden halvdel af pengene går til 'en heldig taber', der erstatter den udgåede spiller i kampen.

Der er mange penge på spil, når de store turneringer ruller, og hvis bare man deltager i første runde af en grand slam-turnering, så er man sikret en pæn gage.

Det har før medført, at mistænkeligt mange spillere har stillet til start og så trukket sig under første runde med en skade.

Ved sidste års Wimbledon kom fænomenet tydeligt til udtryk, da hele otte spillere trak sig med skader under den første kamp.

Heriblandt var Roger Federers og Novak Djokovic' modstandere i kampe, der blev spillet på den største scene af dem alle - Wimbledons Centre Court.

Dengang sagde Federer, at 'en spiller skal ikke gå på banen, hvis han ved, at han ikke kan gennemføre kampen'.

Djokovic noterede sig, at hans modstander i kampen, Martin Klizan, allerede havde problemer, da han gik på banen.

Desuden risikerer spillere, der 'ikke præsterer efter den forventede professionelle standard', og dette kan også inkludere at trække sig, at blive straffet med bøder.

En anden ny regel lyder, at hvis spillerne bruger mere end ét minut fra de er gået på banen, til de er klar til at slå plat eller krone, så kan de få bøder på op til 20.000 dollar, hvilket cirka svarer til 125.000 kroner.

De nye regler træder i kraft fra Australian Open, der spilles fra 15. til 28. januar.

Wozniacki-rival trækker sig med skade