Annonce:
Annonce:

Ny Wozniacki? 14-årig dansker i triumf - så god kan hun blive

14-årige Clara Tauson har lørdag vundet ungdoms-OL i pigetennis, og nu er håbet, at hun kan følge i sporene på Caroline Wozniacki

Clara Tauson har vundet ungdoms-OL og nu er håbet, at hun kan følge i sporene på Caroline Wozniacki. Foto: DIF
Clara Tauson har vundet ungdoms-OL og nu er håbet, at hun kan følge i sporene på Caroline Wozniacki. Foto: DIF
Annonce:
Følg Tennis

I august sidste år blev hun dansk senior-mester som 13-årig og slog dermed Caroline Wozniackis rekord med et enkelt år som den yngste tennismester nogensinde.

Nu er Clara Tauson blevet 14 år og har netop præsteret stort på den internationale scene, hvor hun har vundet pigesingle ved det europæiske ungdoms-OL i Ungarn.

I finalen vandt den førsteseedede dansker med 6-1, 6-3 over russiske Avelina Sayfetdinova, der var seedet to blandt de 59 deltagende spillere.

- Vi havde håbet på metal, men der er jo et stykke vej, når man skal vinde fem kampe, så vi er rigtig glade for guldet, siger tennisforbundets sportschef Jens Anker Buus Andersen til Ekstra Bladet.

På ITFs juniorverdensrangliste ligger Clara Tauson nummer 80, og hos Dansk Tennis Forbund er man imponeret over det nye stjernefrø.

Annonce:

- På verdensranglisten må spillerne være op til 18 år, så at ligge nummer 80 som 14-årig er godt klaret, siger Andersen.

- I årgang 2002 er hun nummer seks i verden efter en amerikaner, en hviderusser og nogle fra østen, siger Andersen, der har rejst rundt med unge Tauson i det store udland.

Clara Tauson, der er niece til 80'ernes danske topspiller Michael Tauson, beskrives som en god allround-spiller, der ikke har nogen huller i sit spil. Hun er god fra baglinien, hun server godt og returnerer og læser spillet godt og kan det hele på et jævnt godt niveau.

Hvor god kan hun blive?

- Vi håber jo, at hun kan blive rigtig, rigtig god. Det er både hendes og hendes klub HIKs plan.

- Nu skal hun til at spille junior-grand slam og så ser vi, hvordan det går. Går det godt, så skal hun måske også begynde at spille professionelle Future-turneringer på ITF-niveau, siger Andersen.

Artiklen fortsætter under billederne...

Clara Tauson har vundet ungdoms-OL og nu er håbet, at hun kan følge i sporene på Caroline Wozniacki. Foto: DIF
Clara Tauson har vundet ungdoms-OL og nu er håbet, at hun kan følge i sporene på Caroline Wozniacki. Foto: DIF

Tauson i aktion. Foto: DIF
Tauson i aktion. Foto: DIF
 

Spørgsmålet er, om hun kan spille med allerede ved denne sensommers US Open.

Annonce:

- Det skal vi hjem og overveje, om det er en mulighed. Vi må se, om vi har økonomi til det. Det handler også om planlægning, for det er jo ikke en sviptur. Og det skal give mening i processen, for det har været en lang sommer for hende, siger Andersen

I august skal hun forsvare sin DM-titel for seniorer, men det er ikke 100 procent, at hun stiller op her.

- Vi vil gerne have hende til at spille det, men det skal ikke betyde, at hun får skader og bliver kørt træt. Det kunne være fedt, hvis det kan passe, for vi har det stærkeste DM i lang tid, men de internationale turneringer prioriteres højere lige nu, siger Andersen.

I Danmark er det naturligt at sammenligne unge Tauson med Wozniacki, der også brød igennem tidligt.

- Caroline har jo efterladt fantastiske fodspor på den nationale og internationale scene, og Clara er rigtig godt med i de fodspor. Kan hun blive ved med at fylde dem ud, så vil det jo være helt fantastisk, siger Andersen.

- Som 14-årig er hun meget langt, det er hun, men Caroline blev jo ved med at rykke som 16-17-18-årig, og det er måske lidt urealistisk, at hun kan følge samme spor, siger Andersen.

Annonce:

- Men vi kan ikke lade være med at sammenligne, og Clara er meget moden og fornuftig af en 14-årig at være, så hun ved godt, at der skal arbejdes, siger Andersen, der godt vil slå fast, at Danmark ikke har haft et så stort talent i den aldersgruppe siden Wozniacki.

Inden Tausons guldmedalje har Danmark også vundet guld i cyklingens enkeltstart ved William Blume Levy og i 200 meter bryst ved svømmeren Thea Blomsterberg. I alt er det blevet til otte danske medaljer ved legene, der slutter lørdag aften.

Inden afslutningsceremonien skal Clara Tauson og tennis-delegationen ud og se håndboldpigerne kæmpe om bronze, ligesom de skal ud og heppe på en 1500-meter-løber, og så skal hun også fejres med sang og sodavand af de andre danskere, der endnu er for unge til champagnen.

For dansk tennis kan der i øvrigt blevet tale om lidt af en drømmeweekend. Holger Vittus Nødskov Rune har således netop kvalificeret sig til single-finalen ved U14-EM i Tjekkiet, hvor han i går vandt bronze i double.

Og så har vi slet ikke nævnt, at Caroline Wozniacki også spiller semifinale og forhåbentlig finale ved WTA-turneringen i svenske Båstad.

Annonce:

Caroline afslører: Sådan foregår det i omklædningsrummet

Siden Wozniacki har Danmark ikke haft talent på samme niveau på Tausons alderstrin. Foto: AP
Siden Wozniacki har Danmark ikke haft talent på samme niveau på Tausons alderstrin. Foto: AP

Videre i Wimbledon: Er det Danmarks nye tennis-darling?

Wozniacki vender tilbage: Næsten som Danmark

Wozniacki gør sig selv til grin i bikini

Wozniacki forklarer: Sådan var det at være verdens bedste

Husker du Borg, Becker og McEnroe: Her er alle skandale-stjernerne i dag

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: