Ny WTA-boss vil ændre omstridt tenniskalender

Der er godt nyt til på vej til Caroline Wozniacki. Den nye WTA-boss Steve Simon vil ændre kritiserede regler.

For at forhindre de mange skader vil WTA kigge dybt i kalenderen, lover den nye præsident Steve Simon (Foto: AP)
For at forhindre de mange skader vil WTA kigge dybt i kalenderen, lover den nye præsident Steve Simon (Foto: AP)

Den nyansatte WTA-chef Steve Simon lover fundamentale ændringer i tenniskalenderen.

Det sker, fordi adskillige kvindelige topspillere har været ramt af skader og har klaget over det nuværende system, hvor man kan få bøde for ikke at stille op til WTA-turneringer.

Blandt andre har Caroline Wozniacki klaget over, at hun følte sig nødt til at stille op til turneringer, selv om hun ikke var helt fit.

Se også: Nødråb fra skadestuen: Kort WTA-sæsonen af

Mandag fortalte Steve Simon i forbindelse med sæsonfinalen i Singapore, hvor verdensetteren Serena Williams blandt andre har meldt afbud, at tennisprogrammet er for hårdt.

- For at ændre de ting, vi er nødt til, så skal vi lave nogle fundamentale ændringer i kalenderen og i vores tilgang til den, siger Steve Simon ifølge AFP.

John Tobias har tit talt med Ekstra Bladet om sin klient Caroline Wozniacki. Her er han på besøg i København (Foto: Jan Unger) Tennis - 26. okt. 2015 - kl. 20:08 Carolines manager fyret på hotelbar

WTA-chefen vil nu snakke med spillerne, som skal komme med forslag til, hvordan det nuværende tætpakkede program kan ændres, så spillernes helbred kommer i højsædet.

Steve Simon, som er tidligere turneringsansvarlig for WTA-turneringen i Indian Wells, erstattede for nylig Stacey Allaster, som trådte tilbage som chef i september.

- Et af de store temaer, som vi arbejder med lige nu, er at få vores atleter gennem sæsonen uden skader, siger Steve Simon.

Se også: Caroline efter sløj sæson: Derfor bliver 2016 godt

- Vi er nødt til at se på vores struktur og overveje, hvad vi kan gøre for at give atleten den bedste mulighed for at være tæt på 100 procent ved sæsonafslutningen, siger han.

En af de turneringer, der kan blive flyttet i tenniskalenderen i fremtiden, er næste måneds WTA Elite Trophy i Kina, hvor Wozniacki blandt andre stiller op som en af de spillere, der er nummer 9 til 20. Danskeren er lige nu nummer 17.

Simona Halep, Petra Kvitova, Garbine Muguruza, Victoria Azarenka og Belinda Bencic er nogle af de spillere, som har trukket sig fra kampe i de seneste uger med forskellige skader.

Se også: Slidt Wozniacki tager modvilligt til Kina

Tennislegenden Martina Navratilova, som skal snakke med Steve Simon i Singapore, mener, at antallet af skader under kampene er for højt.

- Man er nødt til at tænke langsigtet. Det er måske fantastisk at have alle disse turneringer, men i sidste ende skal der også være spillere, der kan deltage. Ellers har man et problem, siger Navratilova.

0 kommentarer
Vis kommentarer