Østrigsk komet sender hæmmet Federer ud i Rom

Dominic Thiem vandt i to sæt over Roger Federer, der på grund af rygproblemer ikke var på 100 procent

En småskadet Roger Federer tabte i to sæt til Dominic Theim og røg dermed ud af Masters 1000-turneringen i Rom, der er sidste turnering inden French Open, som starter 22. maj. (Foto: AP)
En småskadet Roger Federer tabte i to sæt til Dominic Theim og røg dermed ud af Masters 1000-turneringen i Rom, der er sidste turnering inden French Open, som starter 22. maj. (Foto: AP)

Det er ikke mange gruskampe, tennisikonet Roger Federer får under bæltet, inden grand slam-turneringen French Open begynder søndag 22. maj i Paris.

I den igangværende Masters 1000-turnering i Rom fik Federer blot to kampe, idet han torsdag tabte til det østrigske stortalent Dominic Thiem i ottendedelsfinalen.

Thiem, der efter en flot start på sæsonen rangerer som nummer 15 i verden, vandt torsdagens ottendedelsfinale med 7-6, 6-4.

Med til historien hører dog, at Federer døjer med rygproblemer, hvilket senest tvang ham til afbud til Masters 1000-turneringen i Madrid.

For Federer betød resultatet ikke det store. Han brugte kampen til at få bekræftet, at han kunne spille uden at få tilbagefald.

- Jeg var bare glad for at kunne spille. Jeg har ikke fået det værre. Det er det vigtigste. Det vigtige var ikke, hvordan jeg spillede, men at jeg ikke fik tilbagefald, siger Federer.

Caroline Wozniacki er ude af top-30 (Foto: AP) Tennis Wozniackis nedtur fortsætter: Nyt lavpunkt i karrieren

Han har kun spillet fire turneringer i denne sæson, hvor han også har været igennem en knæoperation. Kun to turneringer er det blevet til på grus inden French Open.

Thiem har derimod fået mange kampe. Sejren var hans 32. i sæsonen, hvilket kun verdensetteren Novak Djokovic har gjort bedre.

Østrigeren medgiver dog, at han måske ikke havde vundet torsdag, hvis Federer havde været helt fit.

- Selvfølgelig var han ikke på 100 procent, men alligevel spillede han gode point. Havde han været på 100 procent, havde jeg måske ikke vundet, siger Thiem.

Han skal nu møde japaneren Kei Nishikori i kvartfinalen.

I februar klappede Kronprins Frederik for, da Caroline Wozniacki blev præsenteret som fanebærer. Men hun må vente længe på at vide, om hun skal til OL (Foto: Polfoto) Tennis Her afgøres Wozniackis OL-skæbne: 'Håber de kan se fornuften'

Wozniacki er faldet fire placeringer og er nu nummer 28 på verdensranglisten. (Foto: AP) Tennis Skadesramt Wozniacki fortsætter frit fald

2 kommentarer
Vis kommentarer