Offer for sex-fornærmelse græd under kamp

Tennisstjernen Nick Kyrgios slap for karantæne for at tale om en anden spillers sexliv - det har sagens offer, kroatiske Donna Vekic, svært ved at forstå

Donna Vekic var tirsdag helt ved siden af sig selv under en kvalifikationskamp til US Open - det kan have spillet ind, at detaljer fra 0hendes privatliv er blevet ud udbasuneret af en anden spiller. (Arkivfoto: All Over Press)
Donna Vekic var tirsdag helt ved siden af sig selv under en kvalifikationskamp til US Open - det kan have spillet ind, at detaljer fra 0hendes privatliv er blevet ud udbasuneret af en anden spiller. (Arkivfoto: All Over Press)

Donna Vekic havde indtil i går, tirsdag, kun en enkelt gang kommenteret den sag, der for 14 dage siden eksploderede i tennisverdenen.

- Det er ikke let, men jeg prøver at fokusere på min tennis og den næste kamp, sagde den 19-årige kroat til den canadiske avis The Province.

Sagen handler om, at hendes kæreste, Stanislas Wawrinka, under en kamp blev konfronteret med, at Vekic havde 'knaldet' med en anden.

Se også: Tennis-komet forarger under kamp: 'Han knalder din kæreste'

Det var den australske 'bad boy' Nick Kyrgios, der under en kamp slyngede bemærkningen efter Wawrinka. 'Kokkinakis har knaldet din kæreste. Det er jeg ked af at fortælle dig, kammerat', sagde Kyrgios til Wawrinka under kampen, og det så højt, at en mikrofon på banen fangede bemærkningen, så resten af verden også kunne høre det.

Det med at fokusere på at spille tennis virkede tirsdag svært for Donna Vekic, da hun spillede sin første kamp i kvalifikationen til US Open.

Ifølge New York Post lignede den unge kroat et 'følelsesmæssigt vrag', mens hun kæmpede sig til en sejr i tre sæt over Riko Sawayanagi. Vekic skændtes ifølge avisen konstant med hoveddommeren, og ved et sidebytte græd hun så tydeligt, at dommeren spurgte, om hun var ok. Hun tilkaldte også på et tidspunkt turneringens supervisor for at klage over det, hun oplevede som absurde fejlkendelser.

Sagen om Kyrgios' kommentar om hendes privatliv lå hende på sinde efter kampen, idet Kyrgios mandag fik en betinget straf af ATP.

Mange har argumenteret for, at australieren burde have en karantæne fra toptennis. Men det får Kyrgios kun, hvis han inden for det næste halve år igen udsætter andre for fysiske eller verbale overgreb. Gør han dét, så får han 28 dages karantæne og en bøde på 25.000 dollars.

Se også: Lummer tennis-bandit risikerer karantæne

Den betingede straf betyder, at Kyrgios kan stille til start i US Open, som begynder på mandag, 31. august.

- Han fik ingen karantæne. Det er latterligt. Ikke mere at sige om det, lød Vekic' kommentar efter tirsdagens kamp, da hun af New York Post blev spurgt til Kyrgios' betingede straf.

Årsagen til hendes gråd under kampen var ifølge Vekic ikke Kyrgios-sagen, men høj luftfugtighed, som påvirkede hendes spil.

- Jeg havde det ikke så godt og ramte ikke bolden ordentligt, lød Vekic kortfattede svar.

Donna Vekic, der ligger nummer 129 i verden, skal vinde to kampe mere i kvalifikationen, før hun får adgang til hovedturneringen i US Open.

Lodtrækningen til årets US Open finder sted torsdag.

Se også: Wawrinka har stadig ikke tilgivet Kyrgios

22 kommentarer
Vis kommentarer