Officielt: Årets Wimbledon er aflyst

Verdens mest prestigefyldte tennisturnering, Wimbledon, må lade livet i 2020 på grund af coronakrisen

Novak Djokovic får først chancen for at forsvare sin Wimbledon-titel i 2021, efter at årets turnering på græsset i London er blevet aflyst. (Arkivfoto) Foto: Andrew Couldridge/Reuters
Novak Djokovic får først chancen for at forsvare sin Wimbledon-titel i 2021, efter at årets turnering på græsset i London er blevet aflyst. (Arkivfoto) Foto: Andrew Couldridge/Reuters
Følg Tennis

Årets udgave af tennisturneringen Wimbledon er officielt blevet aflyst på grund af coronakrisen.

Det meddeler arrangøren på sin hjemmeside.

Turneringen skulle efter planen være afviklet mellem 29. juni og 12. juli 2020.

Ian Hewitt, bestyrelsesformand for arrangøren, All England Club (AELTC), siger til Wimbledons twitterkonto:

- Vi mener grundet omfanget af den globale krise, at det i sidste ende er den rigtige beslutning at aflyse Wimbledon-mesterskaberne 2020 og i stedet koncentrere os om, hvordan vi kan bruge vores ressourcer til at hjælpe folk i vores lokalområde samt andre steder.

Wimbledon-arrangøren holdt onsdag møde for at diskutere udsigterne for årets turnering denne sommer med baggrund i udbruddet af coronavirus i store dele af verden.

Og ligesom en lang række andre sportsbegivenheder som fodbold-EM og OL må også Wimbledon droppe at afvikle turneringen denne sommer.

- Det er ledelsens opfattelse, at en aflysning af turneringen er den bedste beslutning for folkesundheden, og at kunne give afklaring ved at træffe beslutningen nu i stedet for om flere uger er vigtigt for alle involverede i tennis og turneringen, lyder det på hjemmesiden.

Den 134. udgave af den engelske grand slam-turnering i London vil i stedet blive spillet fra 28. juni til 11. juli næste år.

Udmeldingen fra Wimbledon har allerede fået en lang række tennisstjerner til tasterne på de sociale medier.

Her lyder det fra de fleste, at de er kede af aflysningen, men også at den er helt forståelig.

Sidste år vandt serberen Novak Djokovic en dramatisk finale over Roger Federer hos mændene, mens rumæneren Simona Halep triumferede hos kvinderne med finalesejr over amerikaneren Serena Williams.

French Open blev tidligere flyttet fra maj til september, og US Open er næste grand slam-turnering i kalenderen efter Wimbledon.

Usta, som er navnet på tennisforbundet i USA, meddelte onsdag, at US Open foreløbig stadig er planlagt til at begynde 31. august, men det kan dog ændre sig.

- Usta overvåger omhyggeligt det hurtigt skiftende miljø omkring Covid-19-pandemien og forbereder sig på alle uforudsete situationer, lød det i en udtalelse fra Usta.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+