Oprejsning! Wozniacki tilbage på vindersporet

Det var ved at gå galt igen for Caroline Wozniacki mod upåagtet modstander i Beijing, men så tog danskeren sig sammen

Mareridtet fra sidste uge var ved at gentage sig søndag eftermiddag dansk tid for Caroline Wozniacki i WTA-turneringen China Open i Beijing.

Som klar forhåndsfavorit mod Bojana Jovanovski fra Serbien (verdens nummer 109) havde danskeren sin modstander helt nede i sækken - præcis som tilfældet var i sidste uge mod Anna Karolina Schmiedlova fra Slovakiet.

Wozniacki havde pryglet sin modstander og førte 6-2, 5-0 i et meget ensidigt opgør, hvor Jovanovski slet ikke havde fundet ben at stå på.

Men som Schmiedlova i sidste uge i Wuhan formåede serberen at komme igen.

Klokkeklar dommerfejl
Fire partier i træk vandt hun pludselig over Wozniacki, der tøvede og fejlede igen og igen - præcis som tilfældet havde været mod Schmiedlova.

Men en klokkeklar dommerfejl var medvirkende til at hjælpe danskeren mod sejren.

I kampens afgørende parti sænkede Wozniacki en forhånd ned på linjen. Sådan vurderede dommeren det i hvert fald. Langsomme gengivelser af slaget viste dog, at bolden klart var ude. Heldigvis for Wozniacki registrerede Jovanovski ikke fejlen og undlod at bede om en hawkeye-afgørelse.

Ren verdensklasse af Bencic

Kort efter tilspillede Wozniacki sig to matchbolde - hun havde i øvrigt misbrugt en tidligere i sættet. Og på den første sikrede hun sig sejren, der trods Jovanovskis stime i 2. sæt var fortjent.

Dermed får danskeren også svaret igen på den kritik, der har været igennem et langt fra tilfredsstillende efterår. Hun er i overhængende fare for ikke at nå sæsonfinalen i Singapore, og kun en stor præstation i denne uge i Beijing kan lave om på det.

Ny skade til topspiller
I første omgang er Wozniacki dog videre og møder sandsynligvis amerikanske Varvara Lepchenko, der slog hende i Stanford tidligere på sæsonen.

Muligheden for succes i Beijing er dog bestemt til stede for Wozniacki.

Hverken Serena Williams eller Maria Sharapova er stillet til start. Serena har lukket sæsonen ned efter sit skuffende nederlag i US Open-semifinalen, mens Sharapova er skadet.

Og for at gøre ondt værre for værterne i Beijing, måtte topseedede Simona Halep trække sig med en ankelskade i sin første kamp.

Hvor slemt det står til, er fortsat usikkert. Og som tilfældet er med Sharapova, er det i skrivende stund ikke til at sige, om Halep må melde fra til sæsonfinalen i Singapore.

Andenseedede Petra Kvitova er i øvrigt også færdig i Beijing. Hun tabte i to sæt til Sara Errani fra Italien.

Fantastiske Federer

54 kommentarer
Vis kommentarer