Opsigtsvækkende tæsk til Djokovic

Novak Djokovic tabte klart i to sæt til italieneren Lorenzo Sonego i ATP-turneringen i Wien

I fredagens nederlag til Lorenzo Sonego (til højre) vandt Novak Djokovic (til venstre) for blot anden gang i karrieren kun tre partier. Foto: Georg Hochmuth/Ritzau Scanpix
I fredagens nederlag til Lorenzo Sonego (til højre) vandt Novak Djokovic (til venstre) for blot anden gang i karrieren kun tre partier. Foto: Georg Hochmuth/Ritzau Scanpix

Italieneren Lorenzo Sonego leverede et opsigtsvækkende resultat fredag aften.

Her slog tennisspilleren, der er med i ATP-turneringen i Wien som en såkaldt 'lucky loser', den serbiske stjerne Novak Djokovic med cifrene 6-2, 6-1.

Det var blot tredje gang i 2020, at 33-årige Djokovic tabte en tenniskamp, men trods det klare nederlag er han tilfreds med udbyttet i Wien.

Djokovics to sejre op til kvartfinalenederlaget sikrer nemlig serberen en førsteplads på verdensranglisten ved årets udgang.

I teorien kan Rafael Nadal stadig nå den hæder, men det kræver, at spanieren stiller op i ATP-turneringen i bulgarske Sofia på et wildcard, og Nadal har sagt, at det ikke er inde i planerne.

- Det påvirkede mig, at jeg havde sikret førstepladsen i slutningen af året, siger Djokovic på et pressemøde efter nederlaget.

- Jeg har opnået, hvad jeg kom efter. At forblive nummer et. Og jeg har det fint med dagens (fredagens, red.) resultat.

- Jeg er sund og rask, og jeg glæder mig til at slutte godt af i London (i sæsonfinalen, red.), siger Djokovic.

John McEnroe og Bjørn Borg træder ind på banen - klar til at spille endnu en finale mod hinanden. Foto: AP Sport og Spil Husker du Borg, Becker og McEnroe: Her er alle skandale-stjernerne i dag

Djokovic, der tidligere i oktober tabte finalen i French Open til Nadal, slog landsmanden Filip Krajinović i første runde i Østrigs hovedstad. Dernæst blev kroatiske Borna Ćorić besejret, før Djokovic tabte i kvartfinalen.

Ved at slutte 2020 på verdensranglistens førsteplads vil han tangere Pete Sampras' rekord. Amerikaneren sluttede seks gange et tennisår som verdens nummer et.

For at vinde sæsonfinalen skal Djokovic dog vise andre takter end i fredagens nederlag. Kun én gang tidligere i serberens karriere er han gået fra banen efter blot at have vundet tre partier.

Det skete i 2005, hvor russiske Marat Safin besejrede ham i tre sæt i Australian Open.

- Han fejede mig bare banen. Så simpelt er det, siger Djokovic til atptour.com.

- Han var bedre i alle aspekter af kampen. Det var en ret dårlig kamp fra min side, men en fantastisk kamp fra ham.

Da Kim Clijsters senest gjorde comeback i 2009, vandt hun US Open, forsvarede titlen året efter og kunne fejre sejren med lille Jada. Foto: REUTERS/Mike Segar/Ritzau Scanpix Sport og Spil Supermødre: Nu gør de også comeback med tre børn

Her kommer Stefano. Den 20-årige græker er godt i gang med at lægge hele tennisverdenen for sine fødder. Foto: Ritzau Scanpix Sport og Spil Sportens nye superstar: Hjerteknuser og filosof

5 kommentarer
Vis kommentarer