Optimistisk ekspert: Om et år er Caroline i Top-10

Om to uger kan Wozniacki være ude af Top 60, men den rutsjetur har andre været igennem, og nu skal hun  kæmpe sig tilbage via mindre turneringer, mener Michael Mortensen

Med nederlagt i Wimbledons første runde til Svetlana Kuznetsova, fortsætter Caroline Wozniackis rutsjetur nedad den rangliste, hvor hun om to uger i gunstigste fald vil være verdens nummer 59.

Det er en position, hvor vejen tilbage til toppen kan synes uoverkommelig lang, men tennisekspert og tidligere Wozniacki-træner, Michael Mortensen, har langt fra mistet troen på, at hun vil gøre det.

- Jeg vil gerne lægge hovedet på blokken: Om et år er hun tilbage i Top 10, siger han og påpeger, at den tur har så mange spillere været igennem på et tidspunkt i deres karriere.

- Det ser vi hvert år efter skader. Selvfølgelig er det en længere proces, men Caroline skal ikke kigge så meget på ranglisten, som kun er kosmetisk. Hun skal arbejde med processen, lyder hans råd.

23987616.jpg 

Den indebærer, mener han, at hun kommer til at spille en masse kampe. Om nødvendigt på et lidt lavere niveau end de største WTA-turneringer, hvor Wozniacki normalt svinger ketsjeren.

- Det er nødvendigt for igen at blive fortrolig med sit spil og på den måde blive skarpere. Hun er nødt til at sige til sig selv, at hun har brug for kampe i mindre turneringer. Men det behøver hun ikke at gøre i ret lang tid.

Michael Mortensen lod sig momentvis imponere af Carolines niveau i Eastbourne i sidste uge.

- Men at komme direkte på græs efter en skade kan være svært. Det hele kan godt blive lidt tilfældigt. Kuznetsova spiller også en fornem kamp, men i Eastbourne så jeg noget af det i hendes øjne, som jeg har savnet. Et blik, der fortæller, at hun vil det her.

- Nu kommer vi til hardcourt-sæsonen, og her bevæger hun sig bedre på banen. Det kan gå hurtigt med at komme tilbage til toppen, men vi kan også se, at modstanderne ikke har samme respekt for hende som tidligere. Den skal hun genvinde via godt spil og sejre.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger spiller Caroline netop en mindre turnering i Washington, før hun via en større i Montreal – måske – spiller olympisk i Rio. Herefter er hun blandt andet tilmeldt hjerteturneringen i New Haven, før det gælder US Open.

Kenneth Carlsen: Caroline blev lidt for passiv

Skuffet Caroline fighter videre: Jeg har stadig nogle år i mig

Ude af top-50: Wozniacki i tidligt Wimbledon-exit

Wozniacki kalder det den sværeste periode i karrieren:

85 kommentarer
Vis kommentarer