Pinlig bommert: Sang den forbudte nazi-nationalmelodi

Da USA mødte Tyskland i Fed Cup blev der sunget den version af den tyske nationalmelodi, der associeres med Hitlers nazityskland

Der var spænding i luften, da USA natten til søndag tog imod Tyskland i første runde af Fed Cup på Hawaii.

Også allerede inden den første bold blev slået.

For under den traditionelle afsyngning af de respektive nationalmelodier gik det galt.

Der blev som sædvanligt lagt ud med gæsternes, men de amerikanske værter har åbenbart ikke læst helt op på den tyske kultur.

I hvert fald valgte solisten at afsynge første vers af 'Das Deutschlandlied', der unægteligt er den tyske nationalmelodi.

Men det første vers, der indledes med 'Deutschland, Deutschland über alles' har efter Anden Verdenskrig i første omgang været forbudt, da det var at betragte som et nazistisk signal, og så siden 1952 slet ikke været benyttet officielt.

I stedet benytter tyskerne tredje vers - men det var der altså ingen, der havde fortalt solisten, der sang verset til ende, mens de tyske spillere havde med deres lei-halskæder om halsen svært ved at finde en grimasse, der kunne passe.

Arrangørerne, det amerikanske tennisforbund USTA, kunne dog ikke leve med den diplomatiske bommert og gik kort derefter bodgang:

- USTA sender sine dybfølte undskyldninger til det tyske Fed Cup-hold og fans for aftenens forældede nationalmelodi. Den fejltagelse vil ikke blive begået igen, skriver forbundet på Twitter.

Spillerne tog det dog ikke helt så tungt, og kampen mellem Andrea Petkovic og Alison Riske kom i gang uden problemer.

Her trak amerikaneren det længste strå efter 7-6, 6-2.

Det gav amerikanerne den bedste start på Royal Lahaina Resort på øen Maui, og de fulgte godt op i den næste kamp, hvor Coco Vendeweghe vandt første sæt 6-3 over slog Julia Görges.

Den kamp blev afbrudt på grund af mørke og bliver genoptaget senere søndag dansk tid.

Vinderen af kampen avancerer til at møde Tjekkiet eller Spanien i anden runde.

50 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere