Piotr blæser til angreb: Nu har vi fundet nøglen

- Vi vil igen se en mere offensiv Caroline, siger Piotr Wozniacki, der vil lægge hendes træning helt om og dekretere fuld fokus på tennis og et 2016 med fem store mål

Nu skal vi igen opleve en offensiv Caroline - som her i Singapore sidste år - bebuder Piotr Wozniacki (Foto: AP)
Nu skal vi igen opleve en offensiv Caroline - som her i Singapore sidste år - bebuder Piotr Wozniacki (Foto: AP)
Følg Tennis

Sidste år på denne tid blinkede Caroline Wozniackis navn højt på dagsordenen i den internationale tennisverden. Af sportslige årsager.

I år har overskrifterne mere centreret sig om bikinier, røde løbere og – skader.

Men nu skal hun tilbage i rampelyset via det, hun mestrer bedst, mener hendes far og træner, Piotr Wozniacki. Så det handler selvsagt om tennis.

- Vi har nøglen nu, siger han til Ekstra Bladet fra Asien, som for Caroline er udset som kontinentalt springbræt til en ny start.

- I vil se en anden Caroline - meget mere offensiv - her i Asien. Som sidste efterår. Vi skal tilbage til nogle af de ting, der fungerede dengang, siger Piotr Wozniacki, der efter Carolines nederlag i US Open blev i New York nogle dage for at samle gode råd fra andre i miljøet.

- Jeg talte med en del forskellige folk. Trænere, fysioterapeuter og andre rådgivere.

Nadal sikker: Caroline kommer stærkt tilbage

- Caroline skal begynde at træne lidt anderledes. Fysisk prøver vi også noget nyt. Hun skal ikke lave så meget vægt- og balancetræning i fitnesslokalet. Hun skal slet ikke bruge så mange timer der. Du kan godt træne fysisk med ketsjer og bold.

- Det skal være 80 procent tennis og 20 procent fitness. Som Roger Federer og Novak Djokovic gør det. Federer er 35 år og laver stadig en masse om. Så det kan vi også gøre, siger Piotr Wozniacki og peger på endnu et hjørne af præstationsfeltet, der skal prioriteres:

- Caroline skal tænke tennis hele tiden, ikke på maraton og den slags.

Mørke Serena får baghjul af blondinerne

Med andre ord skal der nu tages afsæt til et stort 2016, som ikke alene rummer de vanlige fire grand slams men også byder sig til med Olympiske Lege i Rio de Janeiro.

- Det her retter sig både mod fremtiden og her og nu. Vi skal ikke vente på andre. Vi analyserer de bedste spillere og dem, der ind i mellem overrasker i turneringerne, siger Piotr Wozniacki og forklarer, at Caroline er helt med på en ny satsning.

I første omgang skal den gerne udmønte sig i endnu en kvalifikation til sæsonfinalen i Singapore sidst i oktober. Her er Caroline som nummer 14 på den såkaldte race-liste godt 500 point fra den ottendeplads, der giver en direkte startplads.

Caroline går på jagt efter sæsonfinalen

Wozniacki er efter Asien tilmeldt turneringen i østrigske Linz, ligesom et wildcard til Moskva kan komme på tale, hvis regnskabet kræver det.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.