Piotr efter møgsommer: Mental fremgang men fysisk tvivl

- Det går bedre og bedre, men Caroline har ikke kunnet træne ordentligt i lang tid, og derfor er det svært at analysere hendes kampe, forklarer hendes far og træner

Caroline Wozniacki har været skadet i læggen og er først nu i stand til at præstere bedre. (Foto: AP)
Caroline Wozniacki har været skadet i læggen og er først nu i stand til at præstere bedre. (Foto: AP)

NEW YORK (Ekstra Bladet): På denne tid sidste år kørte Caroline Wozniacki med masser af medvind i ryggen. I år punkterede hun på første stigning, da den amerikanske hardcourt-sæson gik i gang.

Tre turneringer, tre hurtige exits og en lægskade sendte humøret i bund, men i hjerteturneringen New Haven, som hun har vundet fire gange og får masser af support fra tribunerne, er det stærkt på vej opad igen.

Se også: Caroline i hård test mod tjekkisk tank

- Mentalt er Caroline helt klart tilbage på et bedre niveau, og det er utroligt vigtigt før US Open, sagde Piotr Wozniacki lørdag før aftenens (nattens, dansk tid) semifinale mod Petra Kvitova.

Men den positive konstatering får dog en hel del bekymring med på vejen:

- Det går bedre og bedre, men det er ikke optimalt, for hun har ikke kunnet træne ordentligt i lang tid nu. Hun har ikke lavet noget fysisk, så derfor er det svært at sige, hvordan hun står på den front.

Caroline Wozniacki spillede særdeles aggressivt mod Garcia. (Foto: AP) Tennis - 28. aug. 2015 - kl. 03:20 Aggressiv Wozniacki spiller sig i semifinale

- Hun har været skadet siden Eastbourne, hvor hun fik ondt i ryggen. For da hun så skulle starte træningen i Los Angeles efter Wimbledon, fik hun en skade i læggen, fortæller Piotr Wozniacki, der mistænker en fitnesstræner for at have presset datteren men en lidt for hård start efter den korte sommerpause.

Og så fulgte alle trakasserierne.

- Caroline har klart været utilfreds, fordi hun har skullet spille alligevel på grund af WTA's regler og alle de ting. Normalt ville hun ikke spille i den situation, siger han med henvisning til tennisorganisationens skrappe krav til Top 10 spillere om at stille op i de største turneringer.

- Caroline gjorde det så godt hun kunne, og jeg har besluttet at glemme de tre turneringer.

Se også: Betal dog for dit helbred, Caroline!

I Cincinnati var skaden i bedring, og i New Haven har Team Wozniacki kunnet skrue op for træningen, forklarer han. Og det velkomne wildcard har givet tiltrængt kamptræning og det løft, som kun sejre giver.

- Det var vigtigt, at hun fik lov at komme her og spille nogle kampe for at se, hvordan kroppen ville reagere ovenpå en lang periode uden ordentlig træning.

Caroline Wozniacki vil gerne i Sports Illustrated igen, og så skal det gerne være med chokolade-body paint (Foto: All Over Press) Tennis - 26. aug. 2015 - kl. 08:06 Wozniacki bikini-klar: Nu vil jeg lave body paint

- Indtil nu har hun spillet tre kampe, og så får hun sig også prøvet af mod en helt ny type modstander i Kvitova. Det er godt.

- Vi træner ud fra de anbefalinger, som fysioterapeuterne giver hende for at pleje små og større skader, men jeg kan ikke analysere hendes kampe 100 procent, når hun spiller uden rigtig træning i kroppen.

13 kommentarer
Vis kommentarer