Piotr om Caroline: En formel 1 racer

Piotr Wozniacki forsøgte at finde den kølige attitude frem efter det ophedede drama, der sendte hans datter i tredje runde

Piotr Wozniacki fandt den kølige attitude frem efter det ophedede drama. Foto: Roger Parker
Piotr Wozniacki fandt den kølige attitude frem efter det ophedede drama. Foto: Roger Parker

MELBOURNE (Ekstra Bladet): - Det var en sløv start. Det var som en dieselbil i begyndelsen, men hun sluttede som en Formel 1-racer.

Piotr Wozniacki havde iført sig en tilstræbt cool mine, da han mødte den danske presse efter kampen.

Men ind i mellem fandt smilet frem i talestrømmen og afslørede, at han selvfølgelig var vanvittigt glad for Carolines hårdt tilkæmpede sejr over Dayana Yastremska.

- Hun var klar på det hurtige spil, men hun fik ikke den rigtige timing i starten, forklarede han om den tunge start på kampen.

- Da hun var bagud 1-4, fik jeg forklaret hende, at det var vigtigt, at hun fik styr på timingen, fordi i begyndelsen ramte hun enten bolden for tidligt eller for sent.

- Det fik du kommunikeret ned til hende?

- Ja, lidt, nikkede han – velvidende, at han ikke er på helt lovlig grund her.

- Timingen var vigtig, og hun skulle variere spillet. Hun skulle skifte imellem at slå langt og kort, ikke to gange langt eller to gange kort, forklarede han.

- Hun vendte 1-5 til 7-5 i første sæt, så det var flot.

Sammen med resten af Carolines medlevende boks røg han synkront op ad stolene efter første sæt og igen efter matchbolden. Den sjette af slagsen. Og han var ikke helt tilfreds med afviklingen af et par af de andre.

- Caroline var foran 40-15 og havde to matchbolde, og hun skulle satse, men ikke vildt. Caroline satsede, men den anden slog tilbage. Hun fik den tilbage.

- Den anden spiller kunne se, at hun begyndte at lave fejl, og så begyndte hun at spille langsommere og ændre i sit spil. Caroline var bagud 0-3 i andet sæt, men kom tilbage igen, refererede Piotr Wozniacki.

- Hun brugte sin rutine og erfaring fra andre opgør til at komme tilbage. 

Yastremska forsøgte at bryde Wozniackis rytme med en behandlingspause, men det hjalp altså ikke. Foto: John Donegan/AFP/Ritzau Scanpix
Yastremska forsøgte at bryde Wozniackis rytme med en behandlingspause, men det hjalp altså ikke. Foto: John Donegan/AFP/Ritzau Scanpix

Den anden spiller tog en medical time out før sidste parti.

- Det var 100 procent for at bryde rytmen. Men det er ikke et problem. Det er lovligt, og modstanderen kan bruge de ting. Hun tænkte, at det kunne hjælpe hende, sagde Piotr Wozniacki og trak på skuldrene.

Det kunne han også roligt gøre, for Caroline og han er i tredje runde.

Klar til 3. runde! Foto: Ritzau Scanpix Tennis Caroline videre efter klassekamp

Lige nu er de sammen om Carolines farvel i Melbourne, men fremover skal hun og David Lee finde balancen i deres nye liv. Foto: Roger Parker Tennis Spændt på fremtiden: Familie og masser af action

Tennis - Hun er ikke din slave!

27 kommentarer
Vis kommentarer