Annonce:
Annonce:

Piotr om mental hjælp: Det er kun snak

- Den mentale styrke bygger du selv op indvendig, og Serena og Venus viste os vejen, siger Piotr Wozniacki

- Du kan ikke gå i skole og lære at blive mentalt stærk, mener Piotr Wozniacki. Foto: Ritzau Scanpix
- Du kan ikke gå i skole og lære at blive mentalt stærk, mener Piotr Wozniacki. Foto: Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Tennis

MELBOURNE (Ekstra Bladet): I toptennis skal du beherske mange facetter, hvis du vil lykkes. Du skal selvsagt kunne slå til bolden og kunne følge en taktik, men fysikken og det mentale fylder stadig mere i den skærpede konkurrence.

Om det sidste siger Piotr Wozniacki:

- Jeg er ikke psykolog. Men det handler om det indvendige. Du kan ikke gå i skole og blive mentalt stærk. Det er bare snak. Det vigtige er, at du bygger det op.

- Da Caroline som 11-årig sagde, at hun ville være nummer et, så troede hun faktisk på det. Og jeg sagde til hende, at hun ikke kunne slå Williams-søstrene endnu, men at hun kunne slå alle dem, der var tre år ældre dengang.

- Serena og Venus viste vejen. At det ikke kun er teknik og tennis men også fysisk og mentalitet. Det eksempel har vi fulgt. Uden tidligt fysisk fremskridt, så har du ikke en chance, selv om du spiller fantastisk tennis.

Annonce:

- Hvorfor stoppede Martina Hingis dengang, spørger han med henvisning til, at hendes fine teknik ikke længere rakte mod de store slagmaskiner.


Man skal have hele pakken i dag, for konkurrencen har aldrig været mere intens gennem Piotr Wozniackis mere end ti år på WTA-turen. Men der er stadig forskelle på top- og midterfelt.

- Vi træner med mange af de spillere, der ligger omkring 100-120 på ranglisten. Når de spiller træningskampe, rammer de bolden godt. Tag ikke fejl af det. Niveauet er meget højt.

- Men det er noget helt andet at spille en realistisk kamp med 10.000 tilskuere og tv på. Det er to forskellige ting. De gode spillere på træningsbanen har nogle gange nærmest tabt, før de kommer ind på kampbanen.

Men topfeltet er langt bredere i dag.

- Du kan finde helt konkrete svar ved at kigge på grand slams gennem årene. Selvfølgelig har Serena vundet flest de senere år, men kig bare på de senere år og se, hvor mange seedede spillere der hurtigt er ude, og hvem der står i kvartfinalerne.

Annonce:

- I gamle dage gik topspillerne lige igennem, og tv viste kun fra kvartfinalerne, fordi de andre kampe var så uinteressante.

Det mentale kommer inde fra, mener Piotr Wozniacki, som dog også selv prøver at hælde benzin på udefra. Foto: All Over Press
Det mentale kommer inde fra, mener Piotr Wozniacki, som dog også selv prøver at hælde benzin på udefra. Foto: All Over Press

Lige nu står hans datter så i en situation, hvor hun skal få hele pakken samlet for at vinde de syv nødvendige sejre til en grand slam. Men hvor ligger hendes niveau her og nu?

- I den sidste, lange periode, har Caroline spillet godt og holdt et højt niveau. En gang i mellem dykker og stiger det lidt, men generelt er det højt.

- Mentalt var det højt niveau, da hun var nede med matchbolde mod Jana Fett. Det er den, der vinder sidste bold, der vinder kampen. Det griner folk lidt af, når jeg siger det. Men alle havde skrevet hende ud af Australian Open på det tidspunkt.

- Mod Bertens har hun spillet godt. Serv og retur holdt et meget godt niveau. Hun placerede sig godt. Hun var klar til tempoet og spillede også aggressivt ind i mellem, siger Piotr Wozniacki, der ikke lader sig forstyrre af, at andre favoritter ryger ud.

- Det er mit job at undersøge den næste modstander, men jeg kigger ikke fremad. Du kan se, hvor mange højt seedede der har tabt, så alt det er bare spekulation.

Derfor vækker Carolines næste modstander søde minder

Far bakker irriteret Caroline op: Godt at hun får det ud

Carolines David: Ingen ridder af den røde løber

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

DAGENS EB+

Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: