Piotr om sæsonen: Ikke så skidt af Caroline

– Man skal heller ikke blive for kritisk. Hun er trods alt i Top 10 på racelisten, siger Piotr Wozniacki om et 2015, der ikke helt har levet op til de forventninger, som spillet sidste år lagde op til

Caroline røg for langt om bag baglinjen i Indian Wells, men det for at få tid til at slå til de nye bolde, forklarer Piotr Wozniacki (Foto: AP)
Caroline røg for langt om bag baglinjen i Indian Wells, men det for at få tid til at slå til de nye bolde, forklarer Piotr Wozniacki (Foto: AP)

Med afsæt i et forrygende andet halvår af 2014 var der store forventninger til Caroline Wozniackis 2015. Især fordi de første måneder af WTA-turen afvikles på hendes favoritunderlag, hardcourt.

En turneringssejr i Kuala Lumpur, en finale i Auckland og en semifinale i Dubai er ikke helt nok til at overtrumfe skuffelserne med kun to kampe i store Indian Wells og Australian Open. Ligesom spillet heller ikke har ramt efterårets høje niveau.

(Foto: AP) Tennis - 22. mar. 2015 - kl. 21:23 Se Wozzy som bikini-babe i Vogue

Men der skal spises brød til kritikken, mener hendes far og træner Piotr Wozniacki og udpeger nogle nuancer i det samlede regnskab.

– Man skal heller ikke blive for kritisk. Hun er trods alt i Top 10 på racelisten, påpeger han med adresse til den rangliste, der følger kalenderen og sidst på året sender de otte bedste i sæsonfinalen i Singapore.

Se også: Efter tennis-fusk: De snød også for at vinde

– Caroline startede året bedre end længe med en finale, hvor hun tabte til Venus Williams efter et godt første sæt.

– Siden var hun lidt uheldig med at trække en meget motiveret Victoria Azarenka to gange, siger han om hviderusseren, der er på vej tilbage til toppen efter skader.

– Der er ikke den store forskel på de to, som vil vinde på skift, og faktisk havde de mange lige partier, som faldt ud til hendes fordel.

Victoria Azarenka har to gange i år besejret Caroline Wozniacki i to sæt (Foto: AP)
Victoria Azarenka har to gange i år besejret Caroline Wozniacki i to sæt (Foto: AP)
 

– I Dubai var Caroline syg, og på den baggrund var det fint at nå semifinalen, hvor hun igen spillede et godt, første sæt, før hun tabte til Simona Halep. Man må bare acceptere at der er en situation, hvor hun er syg, men hun viste stadig vilje.

– Kuala Lumpur er en lille turnering, men det er slet ikke så nemt mod ukendte modstandere og i høj og fugtig varme. Hun viste klassen ved at se dem an og så overtage spillet, siger Piotr Wozniacki, før han vender skuffelsen i Indian Wells, hvor Caroline tabte klart til kun 18-årige Belinda Bencic.

Caroline Wozniacki fik tæv af teenageren. (Foto: AP) Tennis - 17. mar. 2015 - kl. 07:20 Ærlig Wozniacki: Mit spil var uacceptabelt

– Der var hun meget utilfreds med at tabe til den unge pige, som ikke fik nogle partier sidst, de mødtes. Men hun var især utilfreds med boldene, som man har eksperimenteret med i år.

– ’Jeg kan ikke føle bolden’, sagde hun til mig.

– Normalt ligger Indian Wells super godt til Caroline men det er altså meget vigtigt med det rigtige værktøj.

Flere spillere har kritiseret de nye Penn-bolde, og især Rafael Nadal har sat ord på.

– Med en normal bold er der en forskel på at spille med den om dagen og aftenen. Men denne bold er ændringerne dramatiske. Man har slet ingen føling med dem. Det er som at slå til en sten, udtalte han forleden.

Caroline løb og løb men lige lidt hjalp det på en dag, hvor hun blev alt for passiv (Foto: AP) Tennis - 16. mar. 2015 - kl. 23:25 TV: Caroline sendt ud af teenager

– Men var det for anstrengende at tage turen forbi Malaysia, og kom I for sent til Indian Wells til at forberede jer ordentligt?

– Nej, vi kom mandag, og hun spillede først lørdag. Det var ikke for meget at spille Kuala Lumpur, svarer Piotr Wozniacki.

– Flere har påpeget, at Caroline igen er faldet lidt for langt tilbage i banen efter at have vist så fine offensive tendenser sidste år?

– I Indian Wells ville hun hente mere tid til at slå til bolden (og gik derfor længere tilbage, red.), men ellers har hun prøvet at spille på den måde, hun kan.

– Men hun har været lidt efter for meget tennis og mange rejse-kilometer. Flere har haft samme problem, mens nogle af de unge på 20-21 år har gjort det godt.

Se også: TV: Tysk stjerne laver 'en Wozniacki'

– Jeg tror, at tingene vil udvikle sig lidt anderledes i år, og jeg tror, at vi vil se nogle andre navne i Top 20 og Top 10, siger han og nævner Karolina Pliskova, Garbine Muguruza, Elina Svitolina og Ekaterina Makarova.

Lige om hjørnet venter store Miami Open, årets sidste på hardcourt.

– Vi har taget en periode, hvor vi har droslet lidt ned, så forhåbentlig er Caroline i god form og har ny energi til Miami. Hun er helt klar til at arbejde hårdt og er meget fokuseret på den turnering, siger Piotr Wozniacki.

8 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere