Piotr var nervøs: Det er jo ikke en turnering i Køge!

Piotr Wozniacki fik efter den missede matchbold i andet sæt fortalt Caroline, at hun skulle rykke tættere på baglinjen og slappe af i sin forhånd

Se Caroline Wozniackis sejr her. SNTV/AP

MELBOURNE (Ekstra Bladet): - Selvfølgelig er jeg tilfreds. Det her er ikke en turnering i Køge. Det er en semifinale i Australien. Skulle jeg ikke være tilfreds nu, hvornår så?

Piotr Wozniacki fremtvang et smil, som formentlig også var båret af lettelse, for da kvartfinalen mod Carla Suarez Navarro efter matchbold til Caroline i stedet gik ud i tredje sæt, var det dødsens alvor i nattetimen.

- Selvfølgelig er jeg lidt nervøs, når der har været matchbold med en rimelig nem bold fra baghåndssiden, som Caroline slog ud.

- Suarez spillede i den periode utrolig god tennis. Jeg sagde til Caroline, da hun havde tabt andet sæt, at hun skulle gå tæt på baglinjen og blive der, for når hun faldt lidt tilbage, spillede modstanderen en kort bold, som Caroline kom for sent til og returnerede for højt.

- Det var nøglen at rykke tæt på baglinjen, forklarede Piotr Wozniacki.

- Jeg sagde også til Caroline, at hun skulle slå sin forhånd afslappet, for når hun er utilfreds, strammer det op. Der var ikke så meget spin i bolden, men da hun fik lagt mere i, fik Navarro det sværere.

- Det vigtigste er, at Caroline løber så godt og har så stærke ben. Hun skullel ind og fokusere. Det var ikke så vigtigt at slå hårdt, som det var at skifte retning, så den anden ikke fik tid.

Om den omskiftelige kamp fra første til andet sæt, fra 6-0 til 6-7, sagde han.

- Det var en meget god start, og så var Navarro rigtig god i en periode, hvor Caroline lidt utilfreds og rådvild. Men hun kom tilbage godt i tredje sæt, og da hun bryder til 3-1, slapper hun mere af og holder taktikken.

Syv gange grand slam-semi

Caroline Wozniacki skal torsdag spille sin syvende semifinale i grand slam-regi mod den useedede belgier Ellise Mertens. Det er anden gang, hun er så langt i Australian Open.

Mens hun aldrig er nået så langt i hverken French Open eller Wimbledon, har hun til gengæld gjort det flot i US Open, hvor det er blevet til to sejre – begge over useedede spillere - i fem semifinaler.

Her er listen. 

Australian Open
2011: Nederlag til Li Na, Kina, 3-6 7-5 6-3
Wozniacki havde matchbold i andet sæt

US Open
2016: Nederlag til Angelique Kerber, Tyskland, 6-4 6-3
2014: Sejr over Shuai Peng, Kina, 7-6(1) 4-3, opgav med skade.
Wozniacki tabte finalen til Serena Williams, USA med 6-3 6-3
2011: Nederlag til Serena Williams, 6-2 6-4
2010: Nederlag til Vera Zvonareva, Rusland, 6-4 6-3
2009: Sejr over Yanina Wickmayer, Belgien, 6-3 6-3
Wozniacki tabte finalen til Kim Clijsters, Belgien, 7-5 6-3

Wozniacki uddeler æg og hamrer sig i semifinalen

Stor åbning for Caroline: Ung belgier smadrer Svitolina

Melbourne-vinder: Det bliver Carolines år