Piotr Wozniacki: Håb om en grand slam

En stor triumf er mere realistisk efter god afslutning på sidste sæson, siger Caroline Wozniackis træner, faderen Piotr

Et stærkt efterår fra Caroline Wozniacki har fået hendes far og træner, Piotr, til at tænke i grand slam-baner. (Foto: AP/Bernat Armangue)
Et stærkt efterår fra Caroline Wozniacki har fået hendes far og træner, Piotr, til at tænke i grand slam-baner. (Foto: AP/Bernat Armangue)

En plads i henholdsvis finalen ved US Open og semifinalen i sæsonafslutningen i Singapore.

Caroline Wozniacki sluttede 2014 fornemt af og lod sig i de to tilfælde kun stoppe af den amerikanske verdensetter Serena Williams.

De stærke præstationer har givet Wozniacki en tyrkertro på, at hendes første grand slam-trofæ nok skal komme, forklarer danskerens far og træner, Piotr Wozniacki.

- Caroline kan tage det med fra sidste år, at hun ved, at hun har en realistisk chance for at vinde en grand slam, lige meget hvilket underlag der spilles på, siger Piotr Wozniacki forud for datterens kamp i første runde ved Australian Open.

Caroline Woznacki bliver noget af en modstander for unge Taylor Townsend fra USA. (Foto: AP) Tennis Wozniacki-modstander: Sådan vil jeg slå Caroline

For den danske tennisstjerne handler det ifølge faderen om at fokusere på de positive ting i stedet for at hænge fast i fejl.

- Caroline skal spille sit bedste spil og ikke tænke på, hvis hun laver en fejl eller to. Man skal acceptere fejlene - det vigtigste er, at man vinder kampene, siger træneren.

Caroline Wozniacki i snak med sin far og træner Piotr under søndagens træning. (Foto: Bernat Armangue/AP) Tennis Piotr: Her er nøglen, Caroline

Han peger på, at ingen spillere i løbet af en hel turnering kan spille fejlfrit.

- Det er umuligt at holde niveau i syv kampe. Alle har de samme problemer. Man kan spille fantastisk én dag og skidt den næste, lyder det fra Piotr Wozniacki, der ikke frygter datterens på papiret vanskelige lodtrækning.

- Det vigtigste er, at du har vilje og drømme, og at du har realistiske mål. Hvis du er bange eller har for stor respekt for dine modstandere på vejen hen mod pokalen, så er det ikke optimalt. Caroline har respekt for dem, men er ikke bange.

De to grand slams på hardcourt er de største mål for Caroline Wozniacki (Foto: Troels Christensen) Tennis Caroline: Her er mine grand slam-mål

Caroline Wozniacki spiller natten til tirsdag dansk tid sin første kamp ved Australian Open mod amerikanske Taylor Townsend.

0 kommentarer
Vis kommentarer