Annonce:
Annonce:

Powerpigen Clara: 'Den ramte jeg godt'

Clara Tauson pulveriserede ubesejret brite og er klar til tredje runde – topseedet i double i sin første grand slam

Clara Tauson ramte den lille gule lige et vist sted i anden runde. Foto: Jonas Olufson
Clara Tauson ramte den lille gule lige et vist sted i anden runde. Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Tennis

PARIS (Ekstra Bladet): - Hvad siger du til din kamp i dag?

Clara Tauson griner, før hun svarer.

- Det var en god kamp, synes jeg. Jeg spillede godt.

Og det gjorde hun så sandelig, det 15-årige danske stortalent, der overrumplede briten Emma Raducanu, som ellers ikke har tabt en kamp i år, med 6-2, 6-1.

En lektion i koncentreret grustennis. Der var masser af power i danskerens serv og grundslag, men de følte stopbolde lå også, hvor de skulle. Og så holdt hun sig fokuseret på de afgørende bolde.

Hun brød til 2-1 i første sæt efter godt pres og igen til 5-2, hvorefter flere begyndte at strømme ind på den ellers ret tomme Bane 14. Mange i tennismiljøet har nemlig hørt om den danske komet, og der var både trænere, en manager og en kommentator blandt de nysgerrige.

Annonce:

Sætbolden kom hjem i andet forsøg, og Clara Tauson tog momentum med sig over i andet sæt, hvor hun brød straks. Resten var en imponerende opvisning på lidt under en time.

- Det var lidt nervøst i går. Jeg er ikke så vant til at spille sene kampe. Jeg skulle lige over den første runde.

- Jeg synes, min forhånd var god i dag. Jeg servede godt. Jeg blev ikke utålmodig, selv om hun når mange bolde. Jeg vandt næsten alle de vigtige point.

- Hun er en god spiller, så jeg er glad for at slå hende i dag, siger Clara Tauson, der såmænd er blevet topseedet i doublerækken med sin makker, Eleonora Molinaro fra Luxembourg.

- Topseedet i en grand slam?

- Ja, haha. Det er nu ikke noget pres for os, for det er kun anden gang vi spiller sammen.

- Vi spillede en god uge i Milano, men vi regner ikke med at vinde. Vi har mødtes til mange turneringer og kender hinanden godt.

I tredje runde i single møder Clara Tauson den tiende-seedede japaner, Yuki Naito, som hun tabte til i Milano for et par uger siden.

Annonce:

-Jeg tror, jeg vinder denne gang, hvis jeg spiller som i dag. I Milano spillede jeg ikke særligt godt, lød det optimistisk fra danskeren, som fik meget pæne ord med af sportschef Jens Anker Andersen.

-Hun spillede meget tæt på sit bedste. Servede godt og var på boldene hele kampen. En god sejr.

- Den anden var lidt mere indstillet på at spille tennis end den første modstander, og det gjorde det lidt nemmere at spille godt. Det var ikke nogen nem modstander, men hun fik det til at se sådan ud.

Om den kommende japanske modstander sagde han:

– Hun er ældre end Clara og skal snart være professionel, så Clara skal faneme spille godt for at slå hende. Hun kan lidt af det hele, men Clara kan lidt mere tennis, synes jeg. Det bliver tæt, men det troede jeg jo også i dag.

Dansk succes: Clara med grand slam-sejr

Clara imponerer: Stort at vaske hænder med Serena

Midt i grand slam-kaos: Nu er Clara pludselig femteseedet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: