Annonce:
Annonce:

Presset Rune spiller sig i bulgarsk ATP-semifinale

Med en sejr i tre sæt over hviderussiske Ilya Ivashka blev Holger Rune semifinaleklar i Sofia Open

Holger Rune skal møde italienske Jannik Sinner i semifinalen i Sofia. (Arkivfoto) Foto: Andres Kudacki/Ritzau Scanpix
Holger Rune skal møde italienske Jannik Sinner i semifinalen i Sofia. (Arkivfoto) Foto: Andres Kudacki/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Tennis

Holger Rune startede fremragende, men endte med at måtte kæmpe hårdt for sejren, da han fredag aften spillede sig videre til semifinalen i ATP-turneringen Sofia Open i Bulgarien.

Rune, der i slutningen af kampen kæmpede med, hvad der lignede trætte ben, besejrede i kvartfinalen hviderussiske Ilya Ivashka i tre sæt med cifrene 6-2, 5-7, 6-4.

- Det var sent, så jeg var nødt til at fokusere hele tiden. Ilya spiller noget rigtig god tennis, og han er virkelig svær at slå, så jeg var nødt til at spille mit eget spil og være aggressiv. Jeg er virkelig glad for den måde, jeg spiller den her turnering, siger Holger Rune efter kampen ifølge TV 2 Sport.

I semifinalen lørdag venter den italienske tennisstjerne Jannik Sinner, verdensranglistens nummer ti.

Annonce:

På verdensranglisten er Holger Rune, som ligger nummer 31, og Ilya Ivashka adskilt af 40 pladser, og det var også til at se i starten af fredagens kamp.

Holger Rune fik hurtigt overtaget i første sæt, da det i femte parti lykkedes at bryde den ellers fint servende hviderusser. Danskeren virkede til at have mere at skyde med i alle spillets facetter og kom lige efter servebruddet på 4-2.

Rune satte en tyk streg under sin dominans ved også at bryde Ivashka til 5-2, inden første sæt kom i hus i danskerens eget udlæg.

I andet sæt startede Rune også med et lille overtag, men Ivashka kom så småt bedre med. De to endte med at følges ad ved at holde egen serv.

Som sættet skred frem, var det hviderusseren, der tog teten, og med ryggen mod muren endte Rune med at skulle serve for at få sættet ud i tiebreak bagud 5-6. Her slog Ivashka så til.

Med sine første breakbolde i kampen fik Ivashka brudt Rune, så kampen skulle ud i et tredje sæt.

Annonce:

Danskeren fik hurtigt rystet skuffelsen over andet sæt af sig, da det lykkedes at bryde Ivashka tidligt i tredje sæt til 2-1. Kampen var dog blevet mere jævnbyrdig, og i det efterfølgende parti måtte Rune undervejs afværge en hviderussisk breakbold.

Ivashka fik dog skovlen under en i stigende grad frustreret og fysisk presset Rune i danskerens næste serveparti, og så var der udlignet ved 3-3.

Men bedst som det så allermest dystert ud for Rune, der lod til at kæmpe med kramper, hev tenniskometen noget ekstra op af hatten. Med et servebrud kom Rune på 5-4, og så kunne han selv serve sejren hjem.

Kampen blev lukket på Runes anden matchbold.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Vi har et samfund, hvor systemet er blevet vigtigere end borgeren

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: