Prustende Djokovic kæmper sig videre

Novak Djokovic var undervejs hårdt ramt af varmen i New York, da han tirsdag spillede sig videre i US Open

Novak Djokovic jubler over sejren. Foto: AP
Novak Djokovic jubler over sejren. Foto: AP

Den høje varme var lige ved at blive for meget for Novak Djokovic, da han tirsdag for første gang gik på banen ved dette års udgave af grand slam-turneringen US Open.

Men den sjetteseedede serber holdt ud og er videre til anden runde af turneringen efter en sejr i fire sæt over ungarske Márton Fucsovics med cifrene 6-3, 3-6, 6-4, 6-0.

Djokovic lagde stærkt ud og brød allerede ungarerens første serv. Det blev den eneste brudte serv i det indledende sæt, og serberen kunne dermed sætte første sæt, der endte 6-3, på kontoen.

I andet sæt var cifrene de samme, men med omvendte fortegn. For Novak Djokovic blev tydeligt mere og mere mærket af den høje varme i New York og måtte sågar tilses af en læge undervejs.

Det udnyttede Fucsovics, der derfor kunne udligne til 1-1 i sæt, mens Djokovic udnyttede enhver lille pause i kampen til at køle sig ned og få vejret.

Foto: AP
Foto: AP
 

Men den tidligere dobbelte vinder af turneringen var ikke helt færdig.

Efter at have været bagud 2-4 i tredje sæt fik Djokovic således kæmpet sig tilbage ved at vinde fire partier i træk og dermed sættet - en bedrift, der udløste stor jubel fra den 31-årige serber, som pludselig virkede til at have fået ny energi.

Den beholdt Djokovic i fjerde sæt, hvor serberen skruede bissen på og satte tingene på plads ved at vinde 6-0.

Han skal i anden runde møde amerikanske Tennys Sandgren.

Syvendeseedede Marin Cilic kom ligesom Djokovic godt fra land i US Open, da han tirsdag sikrede avancement til anden runde, efter hans modstander, rumænske Marius Copil, trak sig med en skade i tredje sæt.

Fjerdeseedede Alexander Zverev er ligeledes videre til anden runde i New York efter en sejr i tre sæt over canadiske Peter Polansky.

Roger Federer spiller sin første kamp i New York natten til onsdag, hvor schweizeren møder japanske Yoshihito Nishioka.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere