Raser efter gigantisk nazi-brøler: Det værste i mit liv

Den tyske tennisspiller Andrea Petkovic er dybt rystet efter, at hun måtte lægge ører til en nationalmelodi, der leder tankerne hen på nazitiden

AP SNTV: Fed Cup - USA vs. Tyskland.

Det gik helt galt på Hawaii natten til søndag dansk tid.

Hvad der skulle have været en helt almindelig optakt med en uskyldig afvikling af nationalmelodierne forud for Fed Cup-opgøret mellem Tyskland og USA, endte med at blive en gigantisk farce.

For den amerikanske arrangør fejlede helt fatalt, da det var blevet tid til gæsternes musikalske varemærke.

Om det var solisten, som skulle synge den tyske nationalsang, der selv havde kludret i sin forberedelse eller havde fået udleveret den forkerte tekst, skal være usagt.

Men i hvert fald blev det første vers med strofen 'Deutschland, Deutschland über alles' sunget, selv om det siden 1952 ikke har været benyttet officielt grundet associationer til nazitiden.

Fejltrinnet har skabt enorm røre. Særligt for de tyske tennisspillere, der skulle tage del i landskampen.  Juliia Görges begyndte at græde, og Andrea Pektovic blev både såret og rasende.

Tyske Andrea Petkovic. Foto: AP
Tyske Andrea Petkovic. Foto: AP
 

Sidstnævnte gik sågar til modangreb, da følelser såvel som frustrationer fik frit løb i et interview efter blamagen på den eksotiske ferieø.

- Jeg har aldrig følt mig så disrespekteret i hele mit liv. Det var en frækhed og uforskammethed af værste slags, siger Petkovic ifølge Ritzau.

- Det er med afstand det værste, der er sket i mit liv. Specielt i Fed Cup-sammenhæng. Vi befinder os i 2017, og sådan noget burde ikke ske i USA. Det er pinligt og virker lidt ignorant.

- Julia begyndte på et tidspunkt at græde, og jeg havde også tårer i øjnene og blev vred. Det værste er også, at det her påvirker os - ikke amerikanerne, fortæller Petkovic.

Hun bedyrede endvidere, at hun overvejede at forlade banen uden at gå i kamp, da det store musikalske fejltrin udartede sig. Petkovic valgte dog at tage ketsjeren i hånden, men tabte opgøret mod Alison Riske 7-6 6-2.

Herefter var det Görges’ tur til at komme i aktion, men heller ikke hun formåede at få spillet til at fungere mod Coco Vendeweghe, der tog første sæt i det opgør 6-3, inden amerikaneren også kom i front 3-1 i andet sæt.

Herefter blev landskampen afbrudt på grund af regn, og dysten mellem Tyskland og USA er endnu ikke genoptaget.

Andrea Petkovic grinede ad den forkerte nationalmelodi - men det var hendes modstander, Alison Riske, der kunne grine efter kampen. Foto: AP/Matthew Thayer Tennis - 12. feb. 2017 - kl. 09:25 Pinlig bommert: Sang den forbudte nazi-nationalmelodi

Se også: Hollænder venter Wozniacki i Qatar

Se også: OL-atlet prøvede at få Wozniackis nummer - men anede ikke hvem hun var

Se også: Bordet fanger: Tennis-babe må på date med 'verdens heldigste fan'

75 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere