Annonce:
Annonce:

Ren Wozniacki: 14-årige Tauson smadrer hjemmebane-håb

14-årige Clara Tauson vandt lørdag sin semifinale i Stockholm og er også i finalen i sin tredje senior-turnering nogensinde - nu stormer hun ind på verdensranglisten

Studie: Dengang kende vi ikke helt Clara Tauson - men kom med tilbage til januar måned, hvor Michael Mortensen taler om Wozniackis muligheder for succes i 2017
Annonce:
Følg Tennis

Ny Wozniacki? 14-årig dansker med kæmpe succes

I kan godt begynde at lægge mærke til navnet Clara Tauson. Ikke blot blev hun sidste år som 13-årig dansk seniormester i tennis og slog dermed Caroline Wozniackis rekord med et år som den yngste danske tennismester nogensinde.

Den nu 14-årige tennispige, der i juli vandt guldet ved ungdoms-OL i Ungarn, har på det seneste også fået noget af et gennembrud på seniorplan.

I september nåede danskeren semifinalen i Antalya sin første seniorturnering nogensinde, og i sidste uge blev det til en finaleplads i Stockholm, og lørdag spillede mini-Tauson sig også i finalen i sin tredje turnering på seniorplan - en 15.000 dollar-turnering på ITF-niveau, der også spilles i Stockholm.

Annonce:

Det skete, da Clara Tauson slog den 26-årige svensker Anette Munozova med 6-1, 7-5 på dennes hjemmebane efter blot en time og 16 minutters spil. Munozova ligger i øjeblikket nummer 909 på verdensranglisten, men har tidligere været nummer 747.

Første sæt blev vundet på blot 20 minutter, og undervejs imponerede danskeren med 12 vundne bolde på stribe, mens det blev mere tæt i anden sæt, som danskeren også vandt.

14-årige Clara Tauson er klar til senior-finale for anden uge i træk og stormer nu ind på verdensranglisten. Foto: Jonas Olufson
14-årige Clara Tauson er klar til senior-finale for anden uge i træk og stormer nu ind på verdensranglisten. Foto: Jonas Olufson
 

Clara Tauson har på vej til finalen udover Munozova slået en 18-årig polak, en 18-årig nordmand og en jævnaldrende svensker. Nordmanden, Malene Helgo, er den eneste, der undervejs har tvunget Tauson ud i tre sæt, og den norske kvinde har også siden vist sig stærk i turneringen, hvor hun sammen med svenske Fanny Östlund har vundet double-turneringen.

Også polakken, som Tauson slog, var stærk. Hun besejrede tidligere i turneringen den førsteseedede bulgarer Isabella Shinikova, der tidligere har været oppe som nummer 133 i verden.

Artiklen fortsætter under billederne:

Clara Tauson imponerer alle. Foto: Jonas Olufson
Clara Tauson imponerer alle. Foto: Jonas Olufson

Clara Tauson rykker ind på verdensranglisten omkring nummer 831, selv hvis hun taber finalen søndag. Foto: Jonas Olufson
Clara Tauson rykker ind på verdensranglisten omkring nummer 831, selv hvis hun taber finalen søndag. Foto: Jonas Olufson

Annonce:

I søndagens singlefinale venter Tauson et opgør mod den 24-årige russer Ekatarina Yashina, der er seedet som nummer fire i turneringen. Den stærke russer vandt sin semifinale med 6-3, 6-4 mod 25-årige Andrea Ka fra Cambodia.

Tausons russiske modstander i søndagens finale har tidligere været oppe som nummer 376 på verdensranglisten, mens hun pt ligger placeret som nummer 591 og nærmer sig top-200 på double-ranglisten.

Det kræver tre spillede senior-turneringer at få en placering på verdensranglisten. Derfor er unge Tauson endnu ikke rangeret her. Når den næste verdensrangliste kommer på mandag vil hun med sine 18 point ifølge Tennisavisen træde ind omkring nummer 831 på verdensranglisten, men en sejr i søndagens finale, der spilles klokken 12.30, vil sende hende endnu højere op.

Clara Tauson med en god forhånd på træningsbanen i Hellerup. Foto: Jonas Olufson
Clara Tauson med en god forhånd på træningsbanen i Hellerup. Foto: Jonas Olufson
 

På trods af succesen har Clara Tauson god tid. Det forklarede sportschefen i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Buus Andersen, til Ekstra Bladet efter sidste uges finale.

Annonce:

- Senior-turneringerne har ikke førsteprioritet endnu. Hun spiller dem kun for at få point på kontoen og lære noget. Det er hendes juniorkampe, der har førsteprioritet, og det vil det fortsat være, men det er sjovt at se hende gøre sig gældende mod de voksne, sagde sportschefen.

- Nu skal hun spille junior igen og komme tilbage på sit eget niveau. Hun spiller måske i USA i november og december, hvor der er nogle store turneringer - blandt andet Orange Bowl, som Caroline Wozniacki vandt som 15-16-årig, lød det.

- Planen er at spille de store junior-turneringer og mikse det med lidt senior-turneringer, men hun har ikke så travlt med at spille senior, selvom hun selvfølgelig ikke skal spille 15.000-dollar-turneringer i for mange år. Det håber vi ikke, fortalte sportschefen.

Clara Tauson fylder først 15 år den 21. december, og hun satser på at åbne 2018 med deltagelse i Australian Open for juniorer.

 

Ny Wozniacki? 14-årig dansker i triumf - så god kan hun blive

Dansk tennis-komet har slået Wozniacki-rekord: 'Hun spiller som en dreng'

Har smidt tøjet med Wozniacki: Før skammede jeg mig over min krop

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: