Annonce:
Annonce:

Roger Federer overvejer at trække sig

Klokken var tæt på 01.00, inden Federer vandt svær kamp i Frankrig. Kort efter såede han tvivl om næste kamp

Federer så ikke ud til at bryde sig særligt meget om oplevelsen af at spille uden fans i en grand slam-kamp, men han formåede alligevel at kæmpe sig forbi tyske Dominik Koepfer. Foto: Martin Bureau/Ritzau Scanpix
Federer så ikke ud til at bryde sig særligt meget om oplevelsen af at spille uden fans i en grand slam-kamp, men han formåede alligevel at kæmpe sig forbi tyske Dominik Koepfer. Foto: Martin Bureau/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Tennis

Søndag sender Ekstra Bladet eksklusivt boksebraget mellem Floyd Mayweather og Logan Paul. Bliver det til bøllebank, sensationelt nederlag eller ren skandale? SE MED HER (Ekstra Bladet+)

Den 39-årige schweiziske tennisstjerne Roger Federer viste natten til søndag, at han kan lidt endnu.

I en kamp, der bølgede frem og tilbage, slog han i tredje runde af grand slam-turneringen French Open tyske Dominik Koepfer, der ligger nummer 59 på verdensranglisten.

Klokken nåede tæt på 01.00, inden Federer havde hevet sejren i land med cifrene 7-6, 6-7, 7-6, 7-5, og kampen havde tilsyneladende været så hård, at Federer overvejer sin deltagelse i fjerde runde.

- Jeg ved ikke, om jeg kommer til at spille, siger Federer på et pressemøde om det kommende opgør, hvor han står til at møde italienske Matteo Berrettini.

Annonce:

- Jeg bliver nødt til at beslutte, om jeg skal fortsætte med at spille. Er det for risikabelt at fortsætte med at presse knæet? Er det et godt tidspunkt at hvile?

I løbet af fire sæt formåede en velspillende Dominik Koepfer i den grad at presse Federer på French Opens hovedbane, Philippe Chatrier, hvor der ikke var fans på tribunerne på grund af et natligt udgangsforbud.

For Federer var det første gang, at han prøvede kræfter med en tilskuerløs grand slam-kamp, da han blev holdt fra tennisbanen i næsten hele 2020 på grund af to knæoperationer.

Men selv om schweizeren ikke lignede en mand, der nød den opgave, fandt han motivation hos de mennesker, der trods alt havde lov til at følge med fra tilskuerpladserne, fortæller han.

- Der er stadig nogle få mennesker her. Jeg ved ikke, hvem de er - sponsorer, journalister, mit team. Det er på grund af dem, at det her var muligt, siger den 20-dobbelte grand slam-vinder efter kampen.

Federer har forud for turneringen forsøgt at dæmpe andres forventninger til ham ved French Open.

Annonce:

Han har blandt andet givet udtryk for, at målet er at opbygge form frem mod resten af sæsonen, hvor blandt andet Wimbledon venter. Og her var kampen en god test, mener han.

- Det var en stor tilfredsstillelse for mig at spille tre timer og 30 minutter på et højt niveau mod en meget dygtig spiller. Det viser, at jeg er på rette spor, siger Federer.

Dysten kunne dog meget vel have udviklet sig til tysk fordel.

Efter at spillerne havde delt de to første sæt mellem sig, kom Federer hurtigt bagud med et servebrud i tredje sæt.

En overgang lignede han en slagen mand, men efter at schweizeren havde brudt tilbage til stillingen 4-4, lykkedes det at få sættet ud i en tiebreak.

Her holdt Federer nerverne i ro og afgjorde tiebreaken med en blanding af en slice og en stopbold, som Koepfer akkurat nåede frem til, men ikke kunne kontrollere.

I fjerde sæt var det Federers tur til at skaffe sig et tidligt servebrud.

Men Koepfer brød hurtigt tilbage, inden Federer i det 11. parti på ny brud tyskeren.

Det gav i sidste ende schweizeren mulighed for at serve kampen hjem, hvilket altså lykkedes.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU
Annonce:
Annonce: