Roger Federer sender medieyndling ud af Wimbledon

Schweizeren er videre til tredje runde efter sejr over engelsk kvalifikationsspiller, hvis eventyr sluttede

Resultatet var næsten det mindst interessante, da Roger Federer onsdag mødte britiske Marcus Willis på Centre Court i en tenniskamp, der mindede om en showkamp.

Federer gjorde det af med argentinske Guido Pella, der er nummer 52 i verden, i første runde. Men i anden runde ventede en modstander af en helt anden kaliber.

Her stod Federer ansigt til ansigt med Marcus Willis, der har været den helt store historie i de første kampe ved Wimbledon i år.

Og selv om der var 699 pladser på verdensranglisten til forskel på de to spillere, så blev deres kamp dækket som aldrig før - i Marcus Willis' karriere i hvert fald.

Roger Federer vandt uden at anstrenge sig med 6-0, 6-3, 7-6 (7/5), og det kunne Marcus Willis nok godt leve med efter at have oplevet at spille på det berømte græstæppe.

Den 25-årige brite er placeret helt nede som nummer 772 på verdensranglisten, og kvalifikationsspilleren har allerede været igennem syv kampe for at nå til anden runde.

Willis' kæreste Jennifer Bate jublede også med, selvom manden tabte til Federer. Foto: AP
Willis' kæreste Jennifer Bate jublede også med, selvom manden tabte til Federer. Foto: AP
 

I første runde besejrede han litauiske Ricardas Berankis, der er nummer 54 i verden. Det bragte pludselig et enormt fokus på Willis i specielt britiske medier.

Her har historien om, at Willis' kæreste overtalte ham til at give tenniskarrieren et sidste skud fyldt en del og begejstret som en mindre eventyrhistorie.

Marcus Willis arbejder til daglig med at undervise unge og ældre amatører i roning, og han har aldrig tidligere deltaget i Wimbledon.

Planen var, at han ville rejse til USA og påbegynde en trænerkarriere, og han stillede egentlig blot op, fordi en anden britisk spiller ikke nåede at registrere sig.

Succesen med at nå anden runde har også betydet, at Willis' præmiepenge i denne sæson steg fra lige under 2000 kroner til omkring 453.000 kroner.

Flere kroner kommer der dog ikke i kassen fra dette års Wimbledon. Men Marcus Willis har oplevet at stå ansigt til ansigt i en vigtig kamp med sit store tennisforbillede.

Roger Federer møder i tredje runde vinderen af opgøret mellem Daniel Evans og ukrainske Alexandr Dolgopolov.

Marcus Willis tabte til Federer på Centre Court. Foto: AP
Marcus Willis tabte til Federer på Centre Court. Foto: AP

Federer var som mange gange før stærkest. Foto: AP
Federer var som mange gange før stærkest. Foto: AP

Tennis Djokovic viser klassen i regnfuldt Wimbledon

Tennis Årets slag! Komet med vanvittigt lop mellem benene

Tennis Wozniacki vil have det sjovt: Skulle jeg bare glo i 11 uger?

Tennis Optimistisk ekspert: Om et år er Caroline i Top-10

0 kommentarer
Vis kommentarer