Annonce:
Annonce:

Ruud taler ud: - Det gør mig faktisk ked af det

Alverdens sportsmedier kastede sig frådende over dramaet mellem Holger Rune og Casper Ruud efter French Open-kvartfinalen. Hovedpersonerne holder fast i hver sin version, men den gensidige respekt er i den grad intakt

Annonce:
Følg Tennis

Det er faktisk ret ligetil.

De gider ikke tale om det mere. For hold nu fast, hvor er det blevet dyrket meget.

Sådan siger de i hvert fald selv. French Open er nu byttet ud med Wimbledon. Det røde grus er blevet til grønt græs. Tiden går. Videre.

Snart er det en måned siden, det skandinaviske slag mellem Casper Ruud og Holger Rune fandt sted i kvartfinalen ved Roland Garros i den franske hovedstad Paris. En kamp danskeren tabte i fire sæt. Et opgør mange vil huske for de anklager og tilsvininger, der fløj gennem luften i timerne og sågar dagene efter.

Læs også: Holger i chok i omklædningsrummet: - Han råbte op i hovedet på mig

Holger Rune og Casper Ruud har ikke talt sammen siden den dag i omklædningsrummet efter kampen, men respekten er der. 100 procent. Kamphanerne holder imidlertid stædigt fast i det, de allerede har meldt ud om sagen.

Annonce:

Derfor er det status quo. Det er stadig ord mod ord, så her er vi ikke blevet meget klogere. Selvom den 23-årige nordmand siger, han ikke vil dvæle ved fortiden, er det alligevel tydeligt, han har noget på hjerte, han vil ud med.

- Jeg har ikke set Holger, siden kampen i Paris, så jeg har heller ikke haft mulighed for at tale med ham. I min verden fortalte han løgne i pressen, og jeg har fra starten sagt, at det ikke foregik på den måde, han sagde det foregik på, siger Casper Ruud til Ekstra Bladet.

- Jeg synes stadig det er trist, han fortæller noget, jeg ikke mener, er sandt. Det gør mig faktisk ked af det. Når det så er sagt, så respekterer jeg Holger. Jeg er fuld af respekt for ham.

Forstå konflikten mellem Rune og Ruud

Til pressen efter kvartfinalen

...sendte Casper Ruud en stikpille afsted mod Holger Rune. Han var ikke tilfreds med danskerens opførsel under kampen.

- Jeg skal ikke stå her og sige, at han opfører sig dårligt, men der er megen råben og skrigen og lidt meget drama til tider. Hvis han ønsker at bruge energi på at brøle, skrige og gøre nar, så må han gøre det, siger nordmanden efter kampen.

Senere på natten

...fortæller Holger Rune om en ubehagelig oplevelse i omklædningsrummet efter kampen, hvor Casper Ruud råber 'JAAAA' op i hovedet på ham, idet han går forbi danskeren med sit team.

- Jeg tænkte bare: Hvad fanden laver du? Det gør man kraftedeme ikke. Du kan juble på banen alt det, du vil, og være glad. Det gør jeg også selv, når jeg vinder. Men det der er så dårlig stil. Hav dog lidt respekt, siger Holger Rune til Ekstra Bladet kort efter episoden.

Torsdag formiddag

...anklager Casper Ruuds far Holger Rune for at lyve om episoden. Det skriver han i en besked til norske NRK.

- Det er slet og ret løgn, kommer det i en besked fra far Christian Ruud.

Kort tid efter

...svarer Holger Runes mor, Aneke, igen på anklagen om løgn.

- De kan jo ikke sige andet. Det er jo pinligt. Faren var gået, så han kan jo af gode grunde ikke vide det. Det var kun den fysiske behandler, der var der, oplyser Aneke Rune til Ekstra Bladet.

Torsdag aften

...er hovedpersonen selv så ude og kommentere på Holger Runes historie fra omklædningsrummet.

- Det er forkert, det Holger påstår. Det er virkelig ikke det, der skete. Vi var i omklædningsrummet efter kampen, og det er et stort rum. Der er mange spillere, så vi sad i hver vores ende af rummet.

Sent samme aften

...har Holger Rune fået nok af medietrykket, og i en story på Instagram, beder han om ro.

- Der foregår meget snak om min og Caspers kamp i går (onsdag, red.). Jeg havde en fantastisk turnering, og Casper står foran sin første grand slam-semifinale i morgen (fredag, red.).

- Lad ham arbejde, og lad mig nyde mine store resultater og nogle dages fri. Held og lykke i morgen, Casper, skriver den 19-årige dansker til nordmanden.

28. juni

... samme dag, som Holger Rune spiller sin første kamp i Wimbledon, skriver norske VG, at Netflix måske kan gøre os klogere på, hvad der rent faktisk skete i omklædningsrummet den dag.

De var nemlig i gang med at filme deres nye dokumentar om tennisstjerner med de samme producere, der står bag 'Formula 1: Drive to survive'- serien. Og deres kameraer har muligvis fanget episoden i omklædningsrummet.

- Hvis der var kameraer, ville de bevise, at det (Ruud, der råber af Holger, red.) ikke skete, siger Casper Ruud til VG.

Når man i weekenden op til den officielle Wimbledon-start går rundt på anlægget, er opskriften den samme år efter år. Lørdag og søndag er mediedage. Verdens største tennisstjerner, fotografer og officielt personale går frem og tilbage mellem hinanden, som var det en lørdag formiddag på Strøget i København.

Annonce:

Derfor er det nok snarere en tilfældighed, at de ikke er stødt på hinanden endnu.

Bevares, Wimbledon er et stort område, men større er det heller ikke.

- Han er meget ung. Han er en virkelig god spiller. Han er frygtløs. Jeg har mine egne meninger om hans opførsel på banen, og den er lidt for vild, hvis du spørger mig, tilføjer Casper Ruud.

- Men jeg håber, jeg får muligheden for at tale med ham snart. Måske her. Måske et andet sted, så vi kan lægge det helt bag os, men i min verden er jeg videre.

Artiklen fortsætter under billederne..

Casper Ruud. Foto: GONZALO FUENTES/Ritzau Scanpix
Casper Ruud. Foto: GONZALO FUENTES/Ritzau Scanpix

Læs også: Holgers millioner: Så rig er han allerede

Holger Rune. Foto: Michel Euler/Ritzau Scanpix
Holger Rune. Foto: Michel Euler/Ritzau Scanpix

Glad for ordene
Da Ekstra Bladet efterfølgende talte med Holger Rune-lejren om French Open-episoden, var danskeren også mentalt videre.

Nu handler det kun om Wimbledon, og blikket er stift rettet mod den opgave, han skal ind og udføre på græsset - først og fremmest på tirsdag mod Marcos Giron i første runde.

Annonce:

Men ordene fra Ruud gør da alligevel lidt indtryk.

- Vi har respekt for Casper. Han er en meget dygtig spiller, og vi er selvfølgelig glade for ordene, oplyser lejren til Ekstra Bladet.

Nordmanden kommer fra en opvarmningsturnering i Hurlingham, hvor han slog den spanske komet Carlos Alcaraz for første gang i sin karriere, og faktisk minder Alcaraz en hel del om Rune. I hvert fald niveaumæssigt, siger Ruud.

- Han og Holger er lige gamle, og vi kommer til at se rigtig meget til de to i fremtiden. Det er jeg sikker på. Carlos har på papiret leveret stærkere, men Holger er lige i hælene på ham. Carlos bliver en stor trussel i fremtiden, og alle dem, der gerne vil vinde titler, skal formentlig forbi ham først.

Holgers vej til finalen

Lever modstanderne op til deres placering på verdensranglisten, ser Holger Runes rejse frem mod Wimbledon-finalen sådan ud:

1. runde: Marcos Giron, USA (67)
2. runde: Pedro Martinez, Spanien (49)
3. runde: Taylor Fritz, USA (14)
4. runde: Felix Auger-Aliassime, Frankrig (9)
Kvartfinale: Rafael Nadal, Spanien (4)
Semifinale: Stefanos Tsitsipas, Grækenland (6)
Finale: Novak Djokovic, Serbien (3)

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Ekstra Bladet er taget til Wimbledon for at følge de danske stjerner. Læs også om Holger Rune, der har lagt en plan for, hvordan han skal gøre livet surt for sin modstander på tirsdag.

Annonce:

Læs også: Benhård Holger: Ja, jeg skal angribe ham

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: